28 / 03 / 2024

Bina ruhsat yenileme!

Bina ruhsat yenileme!

İmar Kanununa göre, bina inşaatı için alınan ruhsatların süresi 5 yıldır. Bu da, inşaatın ruhsatın alınmasından itibaren 5 yıl içerisinde bitirilmesi gerektiği anlamına geliyor. İnşaat bitirilemiyorsa bina ruhsat yenileme için tekrar başvuru gerekiyor...




Bina ruhsat yenileme!


İmar Kanununa göre, bina inşaatı için alınan ruhsatların süresi 5 yıl olarak belirleniyor. Bu da, yapı inşaatının ruhsatın alınmasından itibaren 5 yıl içerisinde bitirilmesi gerektiği anlamına geliyor. Bitmemesi halinde ise, söz konusu bina ruhsatının yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme nasıl yapılıyor? diyorsanız hemen cevaplayalım.


Bina ruhsat yenileme!


Ruhsat süresi biten yani 5 sene içinde inşaat çalışmaları tamamlanamayan inşaatlarda İmar Kanunu hükümleri gereğince işlem yapılıp sonra il encümenine bildiriliyor ve belirlenen cezanın tamamlanmasının ardından bina ruhsat yenileme işlemi yapılabiliyor.


Bina ruhsat yenileme için gereken belgeler:

- Güncel tapu kaydı,

- Dilekçe,

- Sığınak Raporu,

- Sürveyan belgeleri,

- Proje müellifleri ve fenni mesullerin, müellif ve mesuliyet belgeleri


Beş yıllık süresi geçmememiş ancak iki yıl içerisinde temel vizesi yapılmamış olan inşaatlarda ise aynı şekilde il Encümeni tarafından İmar Kanunu 32. madde ye göre yapılan işlemin sonrasında gerekli belgelerle ruhsat yenileme için başvuruda bulunulması gerekiyor.


Yapı ruhsatı olmayan binalar!
Yapı ruhsatı almak için gerekli belgeler!
Yapı ruhsatı nasıl çıkarılır?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön