28 / 03 / 2024

Bina ruhsatı dilekçesi!

Bina ruhsatı dilekçesi!

İmar Kanunu gereğince, bina inşaatına başlanılabilmesi için öncelikle yapının projesine belediyeye bir dilekçe ve gerekli belgelerle ruhsat alınması gerekiyor. Peki, bina ruhsatı dilekçesi nasıl yazılır?



Bina ruhsatı dilekçesi!

İmar Kanunu gereğince, bina inşaatına başlanılabilmesi için öncelikle yapının projesine ruhsat alınması gerekiyor. Belediye tarafından verilen bu ruhsatı almak için bir dilekçe ve diğer gerekli belgeler ile müracaat edilebiliyor.


Bilindiği üzere, bina ruhsatı alındıktan sonra inşaat çalışmalarına 2 yıl içinde başlanması ve 5 yıl içinde ise inşaat çalışmalarının bitirilmesi gerekiyor.


İmar yönetmeliği gereğince; İnşasına 2 yıl içinde başlanmayan veya 5 yıllık ruhsat süresi içinde tamamlanmayan ve süresi içinde ruhsat yenilemesi yapılmayan yapılar, ruhsatsız yapı olarak değerlendiriliyor. 


Ruhsat süresi içinde yapılan başvurularda ilgili idarelerin ruhsatı yeniledikleri tarihe bakılmaksızın ruhsat, ilk ruhsat alma tarihindeki plan ve mevzuat hükümleri kapsamında beş yıl uzatılarak yenileniyor. 


Ruhsat almak için gerekli olan dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


T.C

....... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 'NE

 

 

......... ilçesi,......................................... Cad/Sok.,..................noda, vetapunun ....................pafta, ...................ada, .......................... parselinde kayıtlı

taşınmaza yeni inşaat ruhsatı almak için gereğini arz ederim. 

 

 ....../......./20....

 

 

 Mal Sahibi 

 ADI-SOYADI

 T.C. Kimlik No: 

 (imza)


Eki: -Tapu örneği

 -(Vekil ise Vekaletname örneği)

 -Başvuru sahibi şirket ise; vergi nosu, 

 firmanın açık ismi belirtilecektir. 


Adres:.................................

............................................

............................................

Telefon:..............................



Yapı ruhsatı yönetmeliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön