19 / 04 / 2024

Bina yüksekliği düşsün vaziyet planı hazırlansın!

Bina yüksekliği düşsün vaziyet planı hazırlansın!

Alsancak Kruvaziyer Limanı’nın özelleştirme sürecinde Konak Belediyesi’nin imar planı itirazı üzerine başlayan tartışmada başkan Sema Pekdaş 7 maddelik itirazdan 2 tanesinin giderilmesi halinde itirazı geri çekeceklerini söyledi.



İzmir Alsancak Limanı’nın özelleştirilme sürecindeki itiraz yolunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş 7 maddelik itirazın 2 maddesi üzerinde çözüm çağrısı yaptı.  İzmir  Alsancak Limanı’nın özelleştirme sürecinde İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı olarak ayrı ayrı imar planı hazırlanmış, planlar askıya çıkarılmıştı. Planların ilk askı sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi olmak üzere ilgili STK’lardan itirazlar gelmiş, itirazlar üzerine Özelleştirme İdaresi tarafından revize edilen planlarda  Büyükşehir itirazını geri çekerken Konak Belediyesi 7 madde ile yeniden imar planlarına itiraz etmişti.


HAKSIZLIK YAPABİLECEK UYGULAMALARA KARŞI ÇIKIYORUZ

İtiraz üzerine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ten  tepki gelirken itirazlar için Pekdaş,”Kente, kentte yaşayanlara, kentin esnafına ve yeni kent merkezine haksızlık yapabilecek uygulamalarına karşı çıkıyoruz” demişti.


Süreçle ilgili Habertürk’e konuşan Pekdaş’tan bir önemli açıklama daha geldi.  7 maddelik itirazda iki tanesinin çözülmesi halinde itirazı geri çekeceklerini ifade etti. Pekdaş’ın üzerinde özellikle durduğu iki maddede kruvaziyer limanında yapılacak yapıların yüksekliği ve ticari alanlar yer aldı.


ÇÖZÜM ÇOK BASİT

Pekdaş itirazlar hakkında şöyle konuştu: “Bunlardan biri kruvaziyer limanındaki bina yüksekliğinin 30.5 metreden 24.5 metreye indirilmesi. Zira o yükseklikte bir otele hem gerek yok hem de kötü bir görüntü ortaya çıkar. İkinci unsur ise planlarda ticaret alanı olarak gösterilen 22 bin metrekarelik kısmın ne amaçla kullanılacağı belli değil. Buraya ismi AVM olmasa bile  o anlamda kullanılabilecek işletmeler kurulabilir. Çözüm ise çok basit; bir vaziyet planı hazırlanır ve buraya free shoplar, otopark, bekleme salonu, kafeteryalar, taksi  durakları gibi tanımlarla ticari birimlerin neler olduğu yazılır. Biz de itirazımızı geri çekeriz.


Konak


Geri Dön