29 / 03 / 2024

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte değişiklik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte değişiklik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..



Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmeliğin aslına yapılan düzenleme ile bir madde eklendi.


Yönetmelik gereğince, 9/12/2007 tarihinden önce yapı ruhsatı başvuru dilekçesi eki yapı projeleri ilgili idaresince onaylanmış olan yapı, bina, tesis ve işletmeler de bu Yönetmeliğin uygulanması açısından mevcut yapı olarak kabul edilecek.


Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik


Madde 1- 27/11/2017 tarihli ve 2007/12937 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin 138. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.


"(4) 9/12/2007 tarihinden önce yapı ruhsatı başvuru dilekçesi eki yapı projeleri ilgili idaresince onaylanmış olan yapı, bina, tesis ve işletmeler de bu Yönetmeliğin uygulanması açısından mevcut yapı olarak kabul edilir."


Madde 2- İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca müştereken hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


Madde 3- Bu yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön