19 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: 3. Köprü ihalesine bu yıl çıkarız

Binali Yıldırım: 3. Köprü ihalesine bu yıl çıkarız

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da yapılması planlanan 3. köprüyle ilgili hedeflerinin bu yıl içerisinde işlemleri tamamlamak hatta ihale ilanına çıkmak olduğunu açıkladı



3. köprünün güzergahına ilişkin tartışmaları da hatırlatan Bakan Yıldırım, bu konuda çok şey konuşulduğunu, hiçbir şeyin sır olmadığını söyledi. Yıldırım, "Gözükmeden, hiçbir şey açıklamadan, ne köprü yapabilirsiniz, ne yol yapabilirsiniz" dedi.

Güzergahın, köprünün geçeceği bölgedeki Belediye planlarına işlenmesi gerektiğine işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti: "Biz bu işlemi yapmadan, bazıları, 'Güzergahı ele geçirdik, güzergahı biliyoruz' diyor. Bunun hiçbir anlamı yok. Bir güzergahın belli olması için bu güzergahın ilgili Belediyelerde... Nerede bu Belediyeler? Yola baktığımız zaman sakarya, Kocaeli, İstanbul... Bu üç şehrin Belediyesinin meclislerinde görüşülmesi, planlara işlenmesi lazım. Bu yapılmış mı? Yapılmamış. O halde konuşulan her şey boştur. Kusura bakmasın kimse ortaya çıkıp mal bulmuş mağribi gibi konuşmasın, her şeyin usulü var, kaidesi var, kuralları var. Biz de kurallara uygun olarak adım adım işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Biz güzergahı ne zaman açıklarız? Belediye meclislerinde görüşülür, planlara işlenir. O zaman 'Güzergah budur' diye açıklarız. Kararı onlar verecek. Tabii bu çalışmalar sürüyor, devam ediyor. Hedefimiz, bu yıl içerisinde bu işlemleri tamamlamak ve hatta ihale ilanına da çıkmak."
Vatan


Geri Dön