25 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: "Ankara-Antalya yolu yıl sonu bitecek"

Binali Yıldırım:

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Ankara-Antalya arasındaki duble yolu da bitireceğiz. Hiç sollama yapmadan Antalya'ya gidilebilecek" dedi



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hafta sonu mesaisini bölünmüş yollara ayırırken, 2009 yıl sonu itibariyle Ankara'dan Antalya'ya hiç sollama yapmadan yolculuk edilebileceğini müjdeledi. Bölünmüş yol çalışmalarını denetlemek üzere karayoluyla Antalya'ya gelen Bakan Yıldırım, yolculuk sırasında güzergahındaki bölünmüş yol çalışmalarını inceledi, Antalya Kemer arasındaki bağlantıyı sağlayan T-1, T-2, T-3 tünellerinden ilk ikisinde ışığı gördü. Bakan Yıldırım, 2012 yılından sonra Türkiye'nin batıdan doğuya, kuzeyden güneye duble yol ağlarıyla örülmüş olacağını vurgulayarak, "Bu da turizme büyük katkı sağlayacak. Turizmin başkenti Antalya ile  Ankara  arasındaki 544 kilometrelik yol, yıl sonuna kadar bitecek, sürücülerimiz Ankara'dan Antalya'ya sollamadan gidebilecek" dedi.

HEDEF 17 BİN 500 KİLOMETRE
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Bu tüneller Antalya-Kemer arasındaki trafiği rahatlatacak, Antalya-Kemer arasında yazın 50 bin, kışın ise 20 bin araç geçiyor. Bu tüneller açıldıktan sonra duble yol olduğu için Antalya-Kemer arası trafikte hızlanacak" dedi. Bakan Yıldırım, iktidara geldikleri 2002 yılında Türkiye genelinde 6 bin 100 kilometre duble yol olduğunu hatırlatarak, "Bizim dönemimizde 16 bin 400 kilometre duble yol yaptık. Yıl sonu hedefimiz 17 bin 500 kilometre. Duble yollarda 2012 hedefimiz ise Türkiye genelinde 22 bin 500 kilometre duble yol yapmaktır" diye konuştu. Bakan Yıldırım, duble yollarla birlikte kazalarda yüzde 64, ölümlü kazalarda yüzde 89, maddi hasarlı kazalarda yüzde 65 azalma olduğunu da dile getirdi.

KÖSTEBEK ÇALIŞMIYOR SAYIN BAKANIM
Tüneldeki birleşim noktasını açmak için köstebeğe binen Bakan Yıldırım, köstebek operatörünün, "Köstebek çalışmıyor" uyarısının ardından operatöre bir miktar para vererek, tüneldeki delme işlemini tamamlattı. Tünelin diğer ucundaki kazı ekibi Bakan Yıldırım'ı ellerindeki Türk bayraklarıyla karşıladı.
Buket GÜVEN/Türkiye


Geri Dön