18 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: İzmir Ege'nin incisi, Türkiye'nin ikincisi olacak!

Binali Yıldırım: İzmir Ege'nin incisi, Türkiye'nin ikincisi olacak!

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "İzmir için bir hayalimiz var. İzmir Ege'nin incisi, Türkiye'nin ikincisi olacak" dedi. Yıldırım, İzmir'de geliştirecekleri projeleri anlattı...




AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "İzmir için bir hayalimiz var.  İzmir  Ege'nin incisi, Türkiye'nin ikincisi olacak" dedi.


Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Karşıyaka İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, partilerle bir araya geldi. 


Parti binası önünde miting düzenleyen Yıldırım, Karşıyakalıların Karşıyakalı olmakla gurur duyduğunu ve kendilerini "35,5" olarak nitelediklerini hatırlatarak, vatandaşlara "Acaba gurur duyduğumuz bu Karşıyaka'da işler, hizmetler istediğimiz gibi gidiyor mu?" sorusunu yöneltti.


Karşıyaka'nın bunca güzelliğine ve farklılığına rağmen hak ettiği hizmetleri alamadığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: 


"Yıl 2009, yine bir yerel seçim öncesi buradaki belediye başkanı adayı, bugünkü İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Karşıyakalılara vaat üstüne vaat veriyordu. 'Karşıyaka Stadı yapılacak' dedi, üzerinden 5 sene geçti, bir şey yok. Onu da biz yapıyoruz, dün ihalesini yaptık inşallah 1,5 sene içinde Karşıyaka Spor Kulübüne yarışır bir stadyum hizmete girecek, hayırlı uğurlu olsun." 


Yıldırım, geçen seçim döneminde söz verilip de yapılmayan hizmetlerin statla sınırlı olmadığını dile getirerek, şöyle devam etti: 


"O kadar çok vaat var ki, 'İskele ile çarşı arasında tüp geçit, Zübeyde Hanım Kültür merkezi, aquapark yapacağız' demişler, gördünüz mü? 'Bostanlı'ya marina yapacağız' dediler, onu gördünüz mü? 'Herkese ucuz ekmek vereceğiz' dediler, gelen giden var mı? 'Maltepe Deresi'ni ıslah edeceğiz, Venedik gibi tekneleri gezdireceğiz' dediler, gördünüz mü bunu? 'Bostanlı Deresi'nin de çıkışını kapatacağız, böylece su baskınlarını, selleri engelleyeceğiz' dediler, var mı böyle bir şey? 2010'daki seli hatırlıyor musunuz? 'Bu ana caddedeki yolu, heykelden parka kadar yer atına alacağız' demişler, böyle bir şey var mı? Projelerinin karnesi yüzde 15'tir, yani 100  projenin 15'ini yapabilmişler. Karne zayıf. Karşıyaka'nın daha kötü, sıfırla dolu. Baştan sona sıfır. Şimdi 30 Mart'ta karneyi siz vereceksiniz. Karşıyakalılar 5 yıllık çalışmayı, emeği görecekler karnelerini verecekler." 


- "Tramvay Projesi yanlış" 


Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıl önce yapmaya söz verdiği Tramvay Projesi için de daha yeni harekete geçtiğini ancak burada da sorunlu bir projeyle yola çıktığını iddia ederek, şöyle devam etti:


"Ben ulaşımcıyım. Ömrümü bu işe verdim, 30 senedir toplu taşımada, deniz, hava, demir yollarında sayısız projeye imza attım. İzmir'in Karşıyaka'sına, Alsancak'ına yapılacak olan Tramvay Projesi, İzmir için doğru bir proje değildir çünkü denizle binalar arasında bölünmeye yol açacak, trafiği daha sıkıştıracaktır. Denizi olan kentlerde önemli olan şey insanları yukarıdan alacaksın, sahile getirip deniz yoluyla taşıyacaksın. Biz, deniz taşımacılığını güçlendireceğiz, dikey taşımacılığı getireceğiz. Denizle insanlar arasındaki engelleri kaldıracağız. Onun için büyükşehir belediyesini uyarıyorum, yol yakınken bu projeyi tekrar gözden geçirin." 


Bu yanlışların, projelerin kamuoyunda tartışılmadan yapılmasından kaynaklandığını savunan Yıldırım, "Hani nerede paylaşımcı yöneticilik, insan odaklı hizmet? Eğer buradaki hemşehrilerimize bir iş yapıyorsanız, mutlaka bunu soracaksınız, bu şehirde yaşayanların olurunu, onayını alacaksınız. Kafanıza göre iş yapamazsınız, yaparsanız da sonunda pişman olursunuz" diye konuştu. 


- "30 Mart'ta izmir'in kaderi değişecek" 


Binali Yıldırım, seçimlerin yaklaştığını ve 30 Mart'ta İzmir'in kaderinin değişeceğini dile getirerek, şunları kaydetti:


"Karşıyaka'da Tanfer Kemerli kardeşimle el ele vererek, İzmir'de bir destan yazmaya hazır mısınız? Hamaset yapmayacağız, husumetle işimiz olamayacak, sadece hizmet. Hizmetten başka hiçbir şeyle uğraşmayacağız. İzmir için bir hayalimiz var. İzmir Ege'nin incisi, Türkiye'nin ikincisi olacak. İzmir'in Türkiye'ye, Türkiye'nin İzmir'e ihtiyacı var. Ticareti, ihracatı bu ülkeye öğreten, Türkiye'nin iktisat politikalarının yazıldığı bu şehir, bu kadar içine kapanık olamaz. İzmir'i bu içine kapanık durumdan çıkaracağız. İzmir'i Ege'nin lokomotifi yapacağız. Hiç kimse bundan endişe etmesin." 


Partililerden seçime kadarki 2 aylık sürede, durmadan, yorulmadan ve yılmadan  çalışma sözü alan Yıldırım, "Gününüz mübarek, geleceğiniz aydınlık olsun" dedi. 


Binali Yıldırım, partiyi ziyaretinden önce de Karşıyaka sahilinde yürüyüş yaparak vatandaşlarla sohbet etti. İskele önündeki bir simit tezgahına geçen Yıldırım, vatandaşlara simit ikram etti, İZDENİZ'e bağlı olarak körfezde çalışan bir vapura konuk oldu. 


AA


Geri Dön