29 / 03 / 2024

Binali Yıldırım: İzmir kaybetmedi, kazandı!

Binali Yıldırım: İzmir kaybetmedi, kazandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in EXPO 2020 oylamasında ikinci turda elenmesiyle ilgili, "İzmir kaybetmedi, kazandı. İzmir ruhu olarak Türkiye ruhu olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi...



Yıldırım, Paris'teki Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel kurulu'nda yapılan oylamada İzmir'in ikinci turda elenmesi sonrası Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Yıldırım, Türkiye'nin bir bütün halinde çok çalıştığını, BIE üyesi ülkelerin yüzde 90’ının ziyaret edildiğini belirterek, "Biz müsterihiz, rahatız. Çünkü yapılması gereken, meşruiyet içinde yapılması gereken herşeyi yaptık” diye konuştu.


Oylamanın etik olmayan yönlerinin bulunduğuna işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Öyle anlaşılıyor ki oylama bir kez daha bir gerçeği ortaya koydu. Bu tür organizasyonların güvenilirliği bundan sonra biraz daha sorgulanacak. Aslında kaybeden  İzmir  değil, kaybeden Türkiye değil. Hiçbir etik değeri dikkate almadan her türlü işi yapmaya çalışan ve bununla sonuç alma gayretinde olan bazı adaylar. Doğrusu bence bundan sonra yapılacak şey bu organizasyonların seçim sistemleri ve usul esaslarının çok daha sağlam ilkelere, evrensel kurallara bağlanması gerekir. Bu vesileyle milletimiz İzmirliler şunu iyi bilsin. Bizim bakımımızdan değişen hiçbir şey yok. İzmir kaybetmedi. İzmir kazandı. Şu anlamda kazandı diyorum. Bizi gerek ülkemizin gerek İzmir’in hak ettiği her türlü hizmeti, her türlü gelişmeyi sağlamak yönünde yine bir takım olarak, İzmir ruhu olarak Türkiye ruhu olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bizim temamız hala geçerli. Herkes için sağlık diyoruz. Sağlık olsun. Dünyanın sonu değil, asıl yarış şimdi başlıyor.”


Binali Yıldırım, İzmir'e yapılması öngörülen yatırımların EXPO’ya endeksli olmadığını, bu adaylıkların geçici, hizmetler ve projelerin kalıcı olduğunu sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön