19 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: İzmir yatırımlarımız devam edecek!

Binali Yıldırım: İzmir yatırımlarımız devam edecek!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada "Artık milletvekili değilim ama bir İzmirliyim. Kapasitemle, imkanlarımla geçmişte olduğu gibi bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.




İzmir Ticaret Borsası tarafından İnciraltı Smyrna Park'ta düzenlenen iftar yemeğine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım,  İzmir  Valisi Mustafa Toprak ile 3 dinin temsilcilerinin yanı sıra engelli ve huzurevi sakinleri de yer aldı. Yemekte konuşan Yıldırım, İzmir'in farklılığını her zaman belli ettiğini dile getirirken, "Seçimde vatandaşlarımız tek başına iktidar yerine ortaklardan oluşan bir yönetim şeklini uygun gördü Milletimizi ne uygun görürse başımız, gözümüz üzerine yeri var. Şimdi partilere düşen görev milletin verdiği bu mesajı iyi okumak ve gereğini yapmaktır" diye konuştu.


Projeler sürüyor 


Artık milletvekili olmadığını ancak bir İzmirli olduğunu belirten Yıldırım, "Kapasitemle, imkanlarımla geçmişte olduğu gibi bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğim. Bu şehir bize çok şey öğretti. Bizim de bu şehre bir sorumluluğumuz var. Bunu da yapmaya devam edeceğiz. Bugün Konak tünelinden 1.5 milyon araç geçmiş. Tünel olmasaydı Basmane'den şehrin içinden geçecekti. Ama şimdi hiç bunu yaşamadan 1.5 dakikada gidecekleri yere gidebiliyor. Kuzeyde Bergama'ya gidecek 180 kilometrelik bir yolu yapmayı planlıyoruz. Sabuncubeli'nde yeni firma belli oldu 2017'de orayı da tamamlayacağız. Kuzey Ege limanı, Kemalpaşa Lojistik Merkezi, Kuzey otoyolu gibi projeler bitti veya bitmek üzere. 2011'de 35 İzmir 35 projesinde bize gülenler bugün bu projelerin teker teker gerçekleştiğini görüyor. Ama biz hala İzmir Körfez geçişine başlayamadık. İtirazlar nedeniyle, İzmir çok zaman kaybediyor. Konak tünelinde de itirazlar olmuştu ama tünel bitince en önce karşı çıkanlar geçti" dedi. İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli de, İzmir'in de yüzyıllardır barış içinde yaşayan çeşitli toplulukların merkezi olduğunu söyledi.



Yeni Asır


Geri Dön