26 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: İzmir'e yapılan 35 projenin yanına yenilerini ekliyoruz!

Binali Yıldırım: İzmir'e yapılan 35 projenin yanına yenilerini ekliyoruz!

HT Egeli' yi ziyaret eden AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım İzmir için hazırladıkları ve 17 tanesinin devam ettiği 35 projeye yenilerinin ekleneceğini söyledi...



HT Egeli'yi ziyaret eden AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım soruları cevapladı, seçim çalışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı. Yıldırım, İzmir için hazırladıkları ve 17 tanesinin devam ettiği 35 projeye yenilerinin ekleneceğini söyledi.


Habertürk Ege Bölge Temsilcisi ve HT Egeli Yayın Yönetmeni Osman Gençer ile bir araya gelen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. 


"İZBAN'a 700 milyon harcadık, siz ne yaptınız" diye soran Binali Yıldırım, "İZBAN'da kim ne yaptı, ne etti, o hesapları yapmaya kalkarsak Başkan zararlı çıkar. ÎZBAN'a hat kirası verecek, vermiyor. Üzerine gitmiyor arkadaşlar. İmzalamış, sözleşme yapmış. Şimdi, 'Yok efendim fazla oldu, ben bu kadar ödemem' filan diyor. Bir ciddiyetsizlik var" dedi. 


KİRKOR'UN GAYDASI Yıldırım, Başkan Kocaoğlu'nun, önceki gün Aliağa'da katıldığı bir açılışta sarf ettiği "İZBAN'a 700 milyon lira harcadık. Siz ne yaptınız" sözlerinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi: "Takıldı kaldı oraya, İZBAN'a onu yaptım, bunu yaptım diye... Bizim orada, 'Hala eski Kirkor'un gaydasını çalıyorsun' derler böyle söyleyenlere. 

Yeni şeylere bakmamız lazım. 


İZBAN'da kim ne yaptı, ne etti, o hesapları yapmaya kalkarsak başkan zararlı çıkar. Bir manası da yok, iş görüyor mu görüyor. Ne yapacağız şimdi yolculardan parayı geri mi toplayalım yani, sen şu kadar harcadın, harcamadın diye... İZBAN'a kira verecek, vermiyor. Hat kullanım kirası verecek, vermiyor. Başından beri ödeme yapmıyor, ne diyelim yani... 

Demiryolları'na hat kullanım bedeli vermesi lazım, birşey verdiği yok. Bedeli bilmiyorum ama sözleşmesi var. Üzerine gitmiyor arkadaşlar. 


İmzalamış, sözleşme yapmış, şimdi 'Yok efendim fazla oldu, ben bu kadar ödemem' filan diyor. Bir ciddiyetsizlik var. Biz de üzerinde durmuyoruz İzmir'in işi diye... Biz durmuyoruz o duruyor. Söylenecek o kadar çok şey var biz bir şey demiyoruz, ha babam iş çıkarmaya çalışıyor." 


YENİ BİR VİZYON GEREKLİ 


Yıldırım, îzmir için yeni bir vizyonun ortaya konulması gerektiğini belirterek, Başkan Kocaoğlu'na şöyle seslendi: "İzmir'e vizyon ortaya koysun, bir gelecek vaat etsin, bir ümit versin. 


Ufak tefek işlere takılıp kalmasın, îzmir moralini yükseltecek, geleceğe güvenle bakacak bir şeyler duymak istiyor. Sen ne kadar yatırım yaptın, ben ne kadar yatırım yaptım? 


Devletin, milletin parasıyla sen de ben de yaptım. Bornova'daki dükkanımn hasılatıyla mı yaptın? Onun yaptığı da bizim yaptığımız bu ülkenin parası. 


Önemli olan yapmak. Bizim yaptığımız belli. 4 binden fazla bitmiş projemiz var. Onun da iki üç tane var. 

Hatırlaması kolay." Yıldırım, kendilerinin İzmir'in geleceğini konuşmak istediklerini de ifade ederek, "Yapılacak işleri, hizmetleri konuşmak isteriz ama geçmiş yılları sorgulamaya başlamayı tercih ettiler. Orada biz varız. Oradan da zararlı çıkar başkan" diye konuştu. 


BAŞKAN ADAYLARI HAZIR 


Yıldırım, AK Parti ilçe adaylarının ne zaman açıklanacağına yönelik soruya da şu cevabı verdi: "İlçe belediye başkan adaylarının bir kısmı hazır. Bir kısmını da bir haftaya tamamlarız. Genel merkezle konuşacağız. Arkadaşlarımız adaylık açıklaması için Pazar günü için her ihtimale karşı hazırlık yaptılar ama henüz net karar vermiş değiliz." Yıldırım, adaylığına halkın ilgisinin yoğun olduğunu dile getirek, sahada vatandaşların iş ve tayinler gibi bireysel taleplerinin yanı sıra belediyelerle ilgili yoğun şikayetlerde bulunduğunu söyledi. 


Yıldırım, "Belediyelerin yapılmamış işlerle ilgili şikayetler yoğun. Bazıları, 'Kurtar bizi bakanım bu yönetimden' diyerek serzenişte bulunuyorlar. Halkın şikayetlerinde dikkati çeken şey belediyelerden mennuniyetsizlik. Belediyelerin çalışmalarından memnuniyetsizlik ve şikayetler en önemli konular" dedi. Binali Yıldırım, adaylığının ardından İzmir genelindeki yerel hizmetler için de yeni projeler hazırladıklarını belirtirken şöyle konuştu: "35 îzmir 35 Projesi'nin 17'si devam ediyor. Diğerlerinin de hazırlıkları büyük ölçüde tamamlandı. Yerele yönelik proje çalışmamız detaylarıyla hazırlanıyor. Şubat ayının ortalarında paylaşacağız." Yıldırım, seçilmesi halinde kentsel dönüşümle ilgili ne tür çalışmalar yapacağı sorusuna da şu cevabı verdi: "Kentsel dönüşüm çok detaylı bir konu. Yaklaşımımız zorunlu değil gönüllülük esasına dayalıdır. 

Hemşehrilerimizin rızası olmadan hiçbir iş yapmayız." Ziyarette Yıldırım'a îzmir Milletvekili Ali Aşlık, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Başkan Yardımcıları Aziz Demir ve Atilla Kaya da eşlik etti. 


YILDIRIM BUGÜN YARIMADA'DA 


Seçim çalışmaları kapsamında geçen hafta İzmir'in ilçelerini ziyaret etmeye başlayan Yıldırım, bugün Çeşme ve Karaburun Yarımadası'nda olacak. Konak Tüneli ve Balıklıova Şantiye incelemesinin ardından Çeşme ve Karaburun'a gidecek olan Yıldırım, burada partililerle buluşacak. Esnafla bir araya gelecek olan Binali Yıldırım, Çeşme'deki balıkçı barınaklarını da ziyaret edecek. 


'Sağlık kenti' olacak İzmir'in sağlık kenti olması yolunda birtakım çalışmalar yaptıklarını söyleyen Yıldırım, Bayraklı'da 1 milyar lira proje bedelli 600 dönümlük arazi üzerinde 7 farklı hastanenin kampüs şeklinde yapılmasıyla ilgili ihalenin yapıldığını ve buranın temelinin önümüzdeki günlerde atılacağını belirtti. Karşıyaka'da 400 yataklı hastane projesinin devam ettiğini hatırlatan Yıldırım, "îzmir, termal sağlık konusunda istediği noktada değil. Bu konuda çalışacağız" dedi. 


'İthal aday' sözü yanlış bir yaklaşım Yıldırım, Başkan Kocaoğlu'nun kendisi için kullandığı "İthal aday" sözüne yanıt verdi. Yıldırım, şunları söyledi: "O bakışa göre İzmir'in yarısı ithal. Kaldı ki kendisi de Tokat'ın Erbaa ilçesinde doğmuş, büyümüş, sonra gelmiş İzmir'e yerleşmiş. Bu şehir güvenmiş ona belediye başkanlığını emanet etmiş. 

Nüfus kağıtlarına bakın." 


BİRLEŞTİRMEK GEREKLİ 


Binali Yıldırım, şunları söyledi: "Bu şehirde yaşayanların yüzde 50'si İzmir doğumlu değil. Bunları yabancı mı kabul edeceksiniz? 


Onun görevi dışlamak değil, birleştirmek. İzmirlilik ruhunu herkese hissettirmek. Ben bu şehrin milletvekiliyim. Bornova'da evim var. 2.5 yıldır orada oturuyorum. 


Buyursun gelsin bir kahve ısmarlayayım." Spor kulüplerine destek Karşıyaka ve Altay Spor Kulübü Başkanlarını kabul eden Binali Yıldırım, Altayspor'un 100'üncü kuruluş yıldönümünü kutladı. 


Altay Spor Kulübü Başkanı Niyazi Konuşmaz, Altay Spor Kulübü'nün sahası ve tesislerinin 3 yıllığına tahsisi konusunda Binali Yıldırım'dan destek istedi. 


Binali Yıldırım, gerekli çalışmaların yapılacağı sözünü verdi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz ile stadyum projesini değerlendiren Binali Yıldırım, projenin detayları hakkında bilgi aldı. 



 Seyhan KURTMAN / İZMİR-AHT 


Geri Dön