17 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: Yüksek Hızlı Tren yıl sonuna yetişecek!

Binali Yıldırım: Yüksek Hızlı Tren yıl sonuna yetişecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'ndeki gelişmeleri değerlendirerek, "Eskişehir-İstanbul yıl sonuna yetişecek. Onların tam sefere hazır olması için zamana ihtiyaç var" dedi...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'ndeki gelişmeleri değerlendirerek, "Eskişehir-İstanbul yıl sonuna yetişecek. Onların tam sefere hazır olması için zamana ihtiyaç var" dedi. 


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Meclis'te düzenlenen 24. Dönem 4. Yasama Yılı Resepsiyonu'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldırım, yapılaşması tamamlayan bölgelerde altyapı sorunlarının olduğunu belirterek, "Dünyanın hiçbir büyük şehrinde biz de olduğu kadar inşaat yok. Biz de henüz şehirleşme tamamlanmadı. Şehirleşme süreci devam ediyor" ifadelerini kullandı. 


Suriye'ye ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, "En tehlikeli yükler bile karayoluyla, demiryoluyla, havayoluyla taşınıyor. Onun özel dizayn edilmiş araçları var. Gerekli tedbirler alındıktan sonra her türlü taşınır" diye konuştu. Yıldırım, Suriye'de oluşacak bir tehlikenin Türkiye'yi doğrudan tehdit edeceğini belirterek, Türkiye'nin buna kayıtsız kalamayacağını dile getirdi. Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'ndeki gelişmeleri değerlendiren Yıldırım, "Yıl sonuna yetişecek. Eskişehir-İstanbul yıl sonuna. Onların tam sefere hazır olması için zamana ihtiyaç var" şeklinde konuştu.


İha


Geri Dön