23 / 04 / 2024

Binali Yıldırım'dan İzmir'e kentsel dönüşüm eleştirisi!

Binali Yıldırım'dan İzmir'e kentsel dönüşüm eleştirisi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, "Büyükşehir kentsel dönüşüm deyip duruyordu, ben de göremiyordum, sonunda anladım. Yağmur yağınca kenti sel götürüyor. Kent sele dönüşüyor" dedi




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, dış mihraklara içeride de taşeronluk yapanlar olduğunu, tarihin ve Türk Milleti'nin onları affetmeyeceğini söyledi. "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bileğini bükemeyenler ona tezgah kurmanın peşindeler" diyen Yıldırım, "Bunlar geçmişte de yaşandı ama içerde de işbirlikçi hainlerin türemiş olmasıdır acı olan" dedi.

Yıldırım, Birlikte Daha Güçlüyüz Platformu ve AK Parti Konak İlçe Teşkilatı'nın ev sahipliğinde Konak Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde gerçekleşen etkinliğe katıldı. Toplantıya AK Parti  İzmir  Milletvekili Ali Aşlık, AK Parti İzmir Milletvekili adayları Hüseyin Kocabıyık ile Talip Uzun ve çok sayıda partili katıldı. 



Belediye kent-sel dönüşüm yapıyor

Yıldırım, tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki esnaf ziyaretinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Esnafın sorunlarını dinleyen Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi'nden şikayetçi olan bir esnafa, "Büyükşehir kent-sel dönüşüm deyip duruyordu, ben de bakıp bakıp göremiyordum. Sonunda ben de anladım. Yağmur yağınca kenti sel götürüyor. Kent sele dönüşüyor" diyerek esprili bir cevap verdi. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, tarihi mekandaki esnafı tek tek gezerek, sokak sanatçıları ile birlikte şarkı söyledi. Türk kahvesi içmek için bir kafeye oturan Yıldırım'ın yanına gelen bir esnaf, kendisine Erzincan'ın tulum peynirini ve İzmir tulumunu ikram etti. Sohbet ettiği bir vatandaşın "Sizin söylediğiniz her şey bizim için kanundur bakanım" demesi üzerine Yıldırım, "Bu güveninize layık olmak için çok daha fazla sorumluluk hissediyoruz" dedi. Kemeraltı Çarşısı'nda ayrıca vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektiren Yıldırım, yolda rastladığı bir bayrakçıdan Galatasaray bayrağı aldı.




Yeni Asır





Geri Dön