28 / 03 / 2024

Bingöl Devlet Hastanesi Ek Bina inşaatı ne durumda?

Bingöl Devlet Hastanesi Ek Bina inşaatı ne durumda?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca ihalesi yapılıp 2011 yılında yapımına başlanan Devlet Hastanesi Ek Bina inşaatının birbiri ardına ek sürekli alınarak tamamlanmamasının mağduriyetini ise halk yaşıyor.




Kamuoyundan yapılan itirazlarına rağmen sağlık yatırımlarda yapılan yanlış planlamalar, halkın kaliteli sağlık hizmeti almasını aksatıyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca ihalesi yapılıp 2011 yılında yapımına başlanan Devlet Hastanesi Ek Bina inşaatının birbiri ardına ek sürekli alınarak tamamlanmamasının mağduriyetini ise halk yaşıyor.


ÇARŞIDA KAMU ARAZİSİ KALMADI

Hastanelerin, şehrin karşı yakasına taşınması, sağlık alanındaki sorunların gün geçtikçe büyümesine neden oluyor. Şehir merkezindeki kamu arazilerinin birer birer elden çıkarılması sonraki dönemlerde ortaya çıkacak ihtiyaçları daha da arttıracak gibi görülüyor. Bu nedenle planlama yapılırken şehrin büyümesi göz önüne alınarak çalışma yapılması isteniyor.


SAĞLIK KAMPUSU ÖNERİSİ HAVADA KALMIŞTI


Bingöl’de büyük sorun haline gelen sağlık hizmetleri, yapılan yanlış yatırımlar nedeniyle sıkça şikâyet edilen konular arasında yer alıyor. Hatırlanacağı üzere 2003 depreminde hasar gördüğü için yıkılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yerine tüm tepkilere rağmen Sağlık İl Müdürlüğü binası yapılması kararı alınmıştı. Yenişehir Hastanesi, Tarım Müdürlüğü ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanının birleştirilerek ‘Sağlık Kampusu’ alanına dönüştürülmesi önerisi ise dikkate alınmayarak alana Sağlık İl Müdürlüğü Hizmet Binası, 112 Komuta Merkezi ve Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapılmıştı.


YENİ HASTANE İHTİYACI


250 yataklı hastanenin ek bina olarak planlanması ve şuan kullanılan hastanenin ise modern çağın ihtiyaçlarına cevap verememesi şimdiden yeni bir hastane ihtiyacını gündeme getirdi. Bingöl Devlet Hastanesince ek bina olarak kullanılan Yenişehir Hastanesi günümüz ihtiyaçlarına cevap vermenin çok ötesinde. Ek binada sadece birkaç poliklinikte hizmet verilirken, acil hizmeti de verilmiyor.


YENİŞEHİR HASTANESİ VE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ALANINA HASTANE YAPILMALI


Ekonomik ömrünü tamamlayan Yenişehir Hastanesi alanına Tarım Müdürlüğü de dâhil edilerek günümüz ihtiyaçlarına cevap veren modern bir hastane yapılmalı. Şehrin nüfus artış planlaması ve hala yapımına devam edilen 250 Yataklı Devlet Hastanesi’nin ek bina olması hesaba katıldığında çarşıya yeni bir hastane yapılmasının zorunlu bir ihtiyaç olduğu gerçeği ortaya çıkıyor.



Bingöl Gazetesi


Geri Dön