24 / 04 / 2024

Bingöl Devlet Hastanesi ne zaman bitecek?

Bingöl Devlet Hastanesi ne zaman bitecek?

Bingöl’de yapımı yılan hikayesine dönen ve bitmek bilmeyen Bingöl devlet hastanesi, yapımı en uzun süren kamu yatırımları arasında guinness rekorlar kitabına girmesine aday olması bekleniyor.



Bingöl’de yapımı yılan hikayesine dönen ve bitmek bilmeyen Bingöl devlet hastanesi, yapımı en uzun süren kamu yatırımları arasında guinness rekorlar kitabına girmesine aday olması bekleniyor.


Bingöl’de 2010 yılında yapımına başlanan ve 250 yataklı olarak planlanan Bingöl devlet hastanesi yapımı işi, bitmek bilmiyor.


6 yıl aradan geçmesine rağmen yapımı hala devam eden Bingöl Devlet Hastanesi, bu gidişle 2017 yılına sarkacak. Kamuoyunda tamamlanması dalga konusu haline gelen ve en çok konuşulan konular arasında birinci sırada yer alan Bingöl Devlet Hastanesi için daha önce yetkililer tarafından verilen tarihlerde tamamlanmayınca, bu defa teslim edilmesi için tarih verilmekten kaçınılıyor.


Türkiye genelinde milyar dolarlık yatırımlar 2-3 yılda tamamlanarak halkın hizmetine sunulurken, yaklaşık 33 milyon TL’ye ihale edilen 250 yataklı Bingöl devlet hastanesi 6 yılda bitirilemedi.


SİYASİLERİN GÜNDEMİNDEN DÜŞMEDİ


Bingöl kamuoyunda tartışma konusu haline gelen ve bir çok siyasi parti temsilcisinin de gündeminde yer alan ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde de defalarca gündeme getirilen Bingöl Devlet Hastanesi, tüm tartışmalara rağmen sürekli yüklenici firma tarafından ek süre talep edildi.


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca ihalesi yapılıp 12 Nisan 2010 yılında yapımına başlanan 7 bloklu, 250 yataklı Devlet Hastanesi, tepkileri çekmeye devam ediyor.


TOKİ Başkanlığınca yapılan ihaleyi 32 milyon 905 bin lira bedelle kazanan Ensarioğlu İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş’nin 2013 yılında teslim etmesi gereken Bingöl Devlet Hastanesi Ek Bina inşaatı 6 yılı geride bıraktı.


HEP GERİDE KALDIK


Bingöl Devlet Hastanesi ile birlikte aynı yıl yapımına başlanan Muş ve Malatya Devlet Hastaneleri tamamlanarak hizmete alınırken, Bingöl Devlet Hastanesi birçok kamu yatırımı gibi yine geride kaldı.


DÜNYA’NIN EN BÜYÜK KÖPRÜSÜ BUGÜN AÇILIYOR


Dünyanın en geniş köprüsü olarak inşa edilen ve 3 milyar dolar maliyetle yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü' bugün görkemli bir törenle hizmete açılacak.


Bingöl Devlet Hastanesi inşaatına 2010 yılında başlandı, dünyanın en büyük köprüsü olan Yavuz Sultan selim köprüsü inşaatına ise 2013 yılında başlandı.


Bingöl Devlet Hastanesi 33 milyon TL’ye ihale edildi ve 6 yıldır bitirilemiyor, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ise 3 milyar dolara mal edildi ve 3 yılda tamamlandı.


BÖYLE KIYASLAMA OLMAZMIŞ


Bingöl devlet hastanesi inşaatı neden tamamlanmıyor, neden bitirilemiyor? Denildiğinde bazı siyasetçiler “Bingöl’ü neden onlarla kıyaslıyorsunuz” şeklinde cevaplar veriyor. Madem öyle biz kıyaslamıyoruz, neden bitirilemediğinin cevabını verin.


Bingöl Gazetesi


Geri Dön