26 / 04 / 2024

Bingöl Genç Devlet Hastanesi'nin açılışı yapıldı!

Bingöl Genç Devlet Hastanesi'nin açılışı yapıldı!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 50 Yataklı Genç Devlet Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yılmaz, en büyük önceliği sağlığa verdiklerini söyledi...




Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “10 yıllar boyunca niye yapamadılar bu hizmetleri? Demek ki at sahibine göre kişner. Yönetim kalitesiz olunca, kaliteli bir yönetim olmayınca bu hizmetler yapılamıyordu” dedi.


Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 50 Yataklı Genç Devlet Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta sağlık sektörünün önemine değinen Bakan Yılmaz, “Çok şükür bir eseri daha Bingöl’ümüze kazandırmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Sağlık insan hayatında çok önemli aileden sonra gelen en önemli şey sağlıktır. İnsanın hayatı için, mutluluğu için çok önemlidir” dedi.


“EN BÜYÜK ÖNCELİĞİ SAĞLIĞA VERDİK”


Hükümet olarak en büyük önceliklerden biri olarak sağlığı belirlediklerini kaydeden Yılmaz, “Niye sağlığı belirledik? Çünkü bizim insan odaklı bir siyaset anlayışımız var. Şeyh Edibali dediği gibi, insanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. İnsanı her şeyin önüne koyuyoruz. AK Parti’nin iktidara geldiği dönemi belli bir yaşın üstünde olan herkes hatırlıyor. Geçmişte ne çilelerle sağlık hizmetlerinin alındığını, ne kadar zor bu işlerin gerçekleştiğini birçok insan görmedi, tatmadı yaşamadı. Fakat belli bir yaşın üstünde olanlar gayet iyi biliyorlar. Lütfen bunları yeni gençlerimize anlatalım her zaman böyle değildi maalesef. Geçmişte çok kötü günler yaşadı bu bölgelerimiz” ifadelerini kullandı.


"KİĞI DEVLET HASTANESİ PROGRAMA ALINDI"


Bingöl’deki ilçelerde sağlık alanında yapılan hizmetlere değinen Bakan Yılmaz, şunları söyledi:


“İlçelerimizde hastaneler yapıyoruz. Solhan’da 50 yataklı hastaneyi bitirdik. Karlıova’da 50 yataklı hastaneyi bitirdik. Genç’te 50 yataklı hastaneyi bitirdik. Adaklı’da 20 yataklı hastanemiz bitti yakında onu da hizmete alacağız. Geride bir Kiğı kalıyor onu da programa aldık parasını ayırdık. Bu sene onun da ihalesini yapacağız. Bu şekilde Bingöl’de yenilenmemiş hiçbir sağlık tesisi kalmayacak.”


Olası afetlere karşı sağlık tesislerindeki yenilenmelerin devam ettiğini ifade eden Bakan Yılmaz, “Bütün vilayetlerimizde sağlık hizmetlerini yeniliyoruz. Allah korusun yarın bir afet olursa, bir deprem bir sıkıntı olursa sağlık tesislerine çok ihtiyaç var. Bu açında da tesislerimizi yeniliyoruz. Daha önceki deprem yönetmeliklerine yapılanlara artık güvenmiyoruz. Son deprem yönetmeliğine göre daha sağlıklı bir şekilde bu tesislerimizi inşa ediyoruz. Bu yapılanlar halkımız için bunları biz devletimizin kaynaklarıyla yapıyoruz” beyanlarını kullandı.


AK Parti hükümeti öncesi Türkiye’nin profiline dikkat çeken Bakan Yılmaz: “Eskiden de Türkiye yine aynı Türkiye değil miydi? Bu devletin bütçesi yine devlet bütçesi değil miydi? Aynı vergiler toplanmıyor muydu? Aynı insanlar yok muydu? Peki neden eskiden bunları yapamadılar? 10 yıllar boyunca niye yapamadılar bu hizmetleri? Demek ki at sahibine göre kişner. Yönetim kalitesiz olunca, kaliteli bir yönetim olmayınca bu hizmetler yapılamıyordu. Ama Başbakanımız geldi AK Parti hükümeti geldi siyasi istikrar oluştu ve her tarafta hizmetler görüyoruz” dedi.


“KALKINMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan dış güçlerin olduğunu belirten Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:


“Bütün bu hizmetleri biz nasıl başardık güven ve istikrarla başardık. Güçlü ve hizmet odaklı hükümetlerle başardık. Daha öncede burada devlet vardı hükümetler vardı. Ama bu hizmetler yoktu. Birileri bu hizmete engel olmak istiyor. Türkiye’nin değişmesine, güçlenmesine daha fazla hizmet vermesine, dünyadaki itibarının artmasına birileri engel olmaya çalışıyor. Fakat biz yolumuzdan dönmeyeceğiz. Bizi gerçek gündemimizden koparamayacaklar. Biz kalkınmaya devam edeceğiz. Bir taraftan halkımızın refahını arttıracağız. Bir taraftan özgürlük alanlarını genişleteceğiz. Eskiden olmayan hakları en geniş bir şekilde halkımıza tanıyacağız. Evde bakım hizmetleri veriyoruz hastalarımıza evinde bakım hizmeti veriyoruz engellimizin elinden tutuyoruz. Dulumuzu, yetimimizin elinden tutup sahip çıkıyoruz. Geçmişte çarçur edilen kaynaklar, geçmişte faize giden kaynaklar ranta giden kaynaklar, bugün halkımıza hizmet olarak gidiyor. Kim ne derse desin ha şu olamaz mı elbette insanın olduğu yerde hata olur. Eksiklikler olur haşa biz eksikliklerden uzak insanlar değiliz hepimiz beşeriz. Ama Allah rızası için bir önceki dönemle mukayese edin. Aklı olan vicdanı olan bunları inkar etmez bunları görür. Sizleri 11 Martta Başbakanımız Bingöl’de olacak Bingöl’deki mitinge davet etmek isterim.”



Milliyet


Geri Dön