29 / 03 / 2024

Bingöl Genç'te kentsel dönüşüm başlıyor!

Bingöl Genç'te kentsel dönüşüm başlıyor!

Bingöl'ün Genç ilçesinde kentsel dönüşüm ve gelişim projesi başlıyor. Bölgede metruk yapılar ile iskan vasfını yitirmiş alanlar dönüşecek.



Bingöl'ün Genç ilçesinde kentsel dönüşüm uygulaması start aldı. Bölgede metruk yapılar ile iskan vasfını yitirmiş alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim projesiyle yenilenecek.


Genç Belediyesi Başkanı Hadi Topraktan konuyla ilgili ve yeniden revize edilen belediye imar planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 


Topraktan, "İmar planımızın modem kentleşme ve hizmet sunumu baz alınarak ilçemiz genelindeki iskan vasfını yitirmiş altyapı itibariyle kanal, su gibi hizmette beklenen sonucu alamadığımız alanlarda kentsel dönüşüm projesi uygulaması başlatılmıştır" dedi. Kentsel dönüşüm ve gelişim projesinin ilk etapta cezaevi ve afet konutları ile bölgede yer alan çarpık yapılar için uygulanacağını vurgulayan Topraktan, "Bu bağlamda bu yerleşim yerlerinde ikamet eden hak sahipleri ile Mayıs ayının son haftasında bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Bilgilendirme toplantısının yeri ve tarihi belediyemizce vatandaşlarımıza iletilecek" diye konuştu.



Hakimiyet


Geri Dön