20 / 04 / 2024

Bingöl Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi ihalesi yapıldı!

Bingöl Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi ihalesi yapıldı!

Konu hakkında açıklamada bulunan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Hayvan Bakımevi Projesi’nin 16 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacağını ifade etti.



“İlgili Kanun ve yönetmelikler gereği Belediyemizin görevleri arasında yer alan ve son yıllarda ihtiyaç haline gelen Hayvan Bakımevi yapılması için Orman ve Su işleri Bakanlığı nezdinde yapmış olduğumuz girişimler sonuç vermiştir. İlimizde sokak hayvanları için Hayvan Bakımevimizi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı katkılarıyla gerçekleştireceğiz. Bölgemizin sayılı ve en modern tesisleri arasında yer alacak olan Hayvan Bakımevi Projemiz, toplam 16.000 m2 alan üzerinde yer almaktadır. Sokak Hayvanları Bakımevi Projesi;  Karantina bölümü, Hasta bakım bölümü, Yavrulu anne bölümü, Hayvan müşahede bölümü, Hayvanların yiyeceklerinin hazırlandığı mutfak bölümü, Muayene odası, Ameliyat odası, İşçi odası, Duş, depo, Veteriner hekim odası, İdare odası ve yeşil alanlardan oluşmaktadır” dedi.

 

Barakazi, “Hayvan bakımevine getirilen hayvanların; ön muayeneleri yapılacak, kayıt altına alınacak, kısırlaştırma işlemi gerçekleştirilecek, gerekli tedavi ve aşılamaları yapılacak, ilan yöntemiyle sahiplendirme işlemleri gerçekleştirilecektir. Sahiplendirilemeyen hayvanlar gerekli bakım ve aşılamalarının yapıldığını gösterecek şekilde işaretlenerek, tekrar doğal ortamlarına bırakılmaları sağlanacaktır. Ayrıca doğal ortamlarında gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde besleme odakları kurularak hayvanların beslenmesine yardımcı olunacaktır. Bingöl Belediyesi Modern Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi Yapım İşi ihalemizi gerçekleştirdik, ilgili firma ile sözleşme imzalandı. İlimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Bingöl Gazetesi


Geri Dön