16 / 04 / 2024

Bingöl için yeni imar revizyon planı hazırlandı!

Bingöl için yeni imar revizyon planı hazırlandı!

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek, 15 aylık süresini değerlendirdi.Barakazi yeni imar revizyonu planının hazır olduğunu belirtti.



Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek, 15 aylık süresini değerlendirdi.


Bingöl Belediyesi bünyesinde 95 memur, 93 işçi ile 587 şirket personelinin görev yaptığını kaydeden Barakazi, 15 aylık gelirin, İller Bankasından alınan 32 milyon kredi ile birlikte toplam 115 milyon 272 bin lira olduğunu söyledi.


1 Nisan 2014 tarihinde belediyeyi 162 milyon 519 bin lira borçla devir aldığını kaydeden Barakazi, 2014 yılında İller Bankasından alınan 17 milyon liralık krediyle birlikte borcun 179 milyon 519 bin liraya çıktığını, yapılan ödemelerle borcun 166 milyon 201 bin lira düşürüldüğünü kaydetti.



SEMT KONAĞI


Yenimahalle’de yapımı tamamlanan Semt Konağı’nda kültürel faaliyetlere ağırlık verileceğini kaydeden Barakazi, “İstanbul Büyük Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ne bağlı Kiptaş, Yenimahalle’de 3 katlı Semt Konağı inşa etti. Dış cephesi eski Selçuklu mimarisiyle yapılan konağın, iç mimarisi ise son derece modern bir şekilde yapıldı. Çevre düzenlemesi ile ilgili tüm eksiklikler tamamlandı. Konakta kültürel faaliyetlere ağırlık verilecektir” ifadelerini kullandı.


ÜSTYAPI VE ALTYAPI


Konuşmasında üstyapı ve altyapı çalışmaları hakkında brifing veren Barakazi, şunları söyledi: “Bingöl genelinde üstyapı çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı. 2014 yılında çalışmalarımız kapsamında 280 bin metrekare BSK asfalt döküldü. 110 bin metrekare kaldırım, 320 bin metrekare yol, kilitli parke taşları ile döşendi. Üstyapı kapsamında şehrin kalan yüzde 15’lik kısmı için İLBANK’tan 15 milyon TL kredi kullandık. İhalemizi 26 Haziran 2015 Cuma günü gerçekleştirdik. Kısa sürede üstyapı çalışmalarımızı başlatacağız. Altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde şehir içi hat minibüslerinin geçtiği noktalarda Zabıta Müdürlüğü trafik ekiplerinin tespit ettiği yerlere duraklar monte edildi. 15 ayda 30 yeni durak kuruldu. Toplamda 79 durak noktası oluşturuldu.


Kürük İsale Hattı’ndaki su kaynağından 360 lt/sn su gelmesi gerekirken 2014 yılındaki kuraklık nedeniyle 218 lt/sn su geliyordu. 2014 yılında toplamda 55 lt/sn su ilave kaynak temin edilmiştir. Kamulaştırılan ilave kaynak Kürük Köyü’ndeki ana depo üzerinden ilimize aktardık. Bingöl’de su sıkıntısını ciddi manada çözdük. Kürüksuyu İsale Hattı’nda güzergah değişikliği nedeniyle 12 kilometrelik heyelana maruz kalan bölgede çalışmalar kapsamında içme suyu isale hattı 800’lük çelik borularla yenilendi. Ayrıca içmesuyu abone bağlantıları kapsamında ilimiz Yeni Mahalle, Mirzan, Yeşilyurt ve Simani mahallerinde 24.000 m. içme suyu abone ev bağlantısı yapılmıştır. İlimiz genelinde tüm mahallelerimizin şebeke hatlarında olduğu gibi abone bağlantıları da polietilen borularla yenilenmiştir. Belediyemizce 2014 yılında Üstyapı, yol ve kaldırım çalışmaları kapsamında; 884 metre 300`lük yağmur suyu hattı, 26 metre 400`lük yağmursuyu hattı yapılmıştır. 128 adet Yağmursuyu ızgarası üstyapının bittiği yerlerde yerleştirilmiştir. Ayrıca eksik yapılan kanalizasyon hattı bağlantıları yenilenmiştir. 5 bin 71 metre 200’lük kanalizasyon hattı çalışmaları yapılmıştır.”


Barakazi, 2014 Eylül ayı meclis toplantısında alınan kararla, ön ödemeli akıllı sayaç uygulamasına kademeli olarak geçilerek sözlerine ekleyerek, “Uygulama yeni yapılacak yapılarda, işyerlerinde uygulanacaktır” dedi.


CANLI HAYVAN PAZARI


Kentin büyük eksiklikleri arasında yer alan canlı hayvan pazarıyla ilgili DAP kapsamında verilen projenin kabul edildiğini kaydeden Barakazi, “Arazi tahsisi yapıldı. Proje uygulamasına ihale sürecinin ardından başlanacaktır” dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM


Konuşmasında kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgi veren Barakazi, şöyle devam etti: “Bingöl Belediyesi,  TOKİ  işbirliği ile yapımı devam eden İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalarımız hızla devam ediyor. 1376 konutun yapılacağı alanda Cami, Okul, Alışveriş Merkezi, Açık Otoparklar, Yeşil Alanlar, Çocuk Oyun Bahçeleri, Spor Alanları ile Bingöl’ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Konutların Ağustos- Eylül 2015 tarihleri arasında teslim edilmesi planlanıyor. Yine 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi kapsamında Kültür Mahallesi’nde 151 dönümü (151.000 m2) kapsayan alan üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.


Saray Mahallesi de Kentsel Dönüşüm alanı ilan edildi. 1. Etap ve 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projelerinin bitmesi ile birlikte 1971 Bingöl depreminin izleri tamamen silinecek.”


YOLCU TERMİNALİ


Yapımı devam eden Yeni şehirlerarası terminal bilgi veren Barakazi, terminalin bu yıl teslim edileceğini vurgulayarak, “Yeni terminal alanı toplam 26,500 m2 alana sahip olup, bunun 5 bin metrekaresi inşaat alanı. Geri kalan 21 bin 500 metrekaresi ise yeşil alan ve otopark olarak düzenlenmiştir. Terminalimiz bu yıl teslim edilecek. Yapılacak terminal içerisinde, danışma, yolcu bekleme holü, bilet satış reyonları, çocuk bakım odası, revir, zabıta kontrol noktası, şoför dinlenme odası, emanet odası, bay ve bayan mescidi, polis ofisi ve halkın ihtiyaçlarını karşılayacak diğer donatılarla şehirlerarası otobüs terminalini Bingöl’e kazandırıyoruz” dedi.


ÇAPAKÇUR VADİSİ


Bingöl için önemli projeler arasında yer alan, bölgesel ve yerel kalkınma için acil ve stratejik öneme sahip Çapakçur Vadisi’nin planlamasına başladıklarını vurgulayan Barakazi, “Geçen yıl 7 Milyon TL olan bütçesi, 17 Milyon TL’ye çıkarıldı. Proje yapımı konusunda Fırat Kalkınma Ajansı’ndan destek aldık. Projemiz 7. Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Kentsel Dönüşüm Kategorisinde Ödüle layık görüldü. Bingöl’de kentsel yaşam alanlarında yaşanan sıkışıklığın önlenmesi, sosyal alanlar ile ticari faaliyetlere konu alanlar üretmek ve Bingöl için önemli bir gelişim sağlanmasına yönelik sosyal ve ekonomik yapıların inşasına konu projeler ile Çapakçur Vadisi’nin rehabilitasyon koruma ve ekonomik yatırımlara konu çalışmalarımız devam ediyor” dedi.


KENT REVİZYON İMAR PLANLARI


Yeni İmar Revizyon planı hakkına değinen Barakazi, “hazırlanmıştır. Bingöl’ün 50 yıldır devam eden mülkiyet problemleri en asgari seviyeye indirilmiştir. Yeşil alan, yol ve ulaşım aksları düzenlenmiştir. Kentimizin çarpık yapılaşmasının önüne geçmek istenmiştir. Ayrıca bazı bölgelerde otopark alanları oluşturularak trafik sorunu rahatlatılmaya çalışılmıştır” diye konuştu.


SOSYAL BELEDİYECİLİK


Sosyal Belediyecilik kapsamında yapılan çalışmaları aktaran Barakazi, şöyle devam etti: “‘Uyuşturucu, şiddet ve bağımlılığı önleyici sosyal gelişim farkındalık Çalışması’ Projesi ile mücadele çeşitli etkinlikler yapıldı. Proje kapsamında eğitimlerde gazete, web tasarım çalışmaları, gençlerin sosyal uyumlarını güçlendirmek, madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında gençlerin uyuşturucu madde, tütün ve alkol konularında bilgilendirilmesi, gençlerin toplumsal sürece katılımlarının sağlanması için bizzat gençlerin yürüteceği gençlik çalıştayları, sağlıklı yaşam ve spor destekleri sağlamak, gençlerin meslek seçimlerinde özgüvenlerini, bilgi ve görgülerini artırmak, gençler tarafından hazırlanan kültürel ve sanatsal faaliyetler, gençlerin web tasarımı ve gazetecilik eğitim ve faaliyeti ele alınacak.”



Bingöl Online


Geri Dön