19 / 04 / 2024

Bingöl İnönü TOKİ’de 21 konut engellilere satılacak!

Bingöl İnönü TOKİ’de 21 konut engellilere satılacak!

Konutların satış işlemleri Ziraat Bankası Kültür Caddesi Şubesi aracılığıyla yapılacak. Başvurular, 24 – 31 Aralık tarihleri arasında ilgili bankanın tüm şubeleri tarafından kabul edilecek.



Sadece en az % 40 Engelli Vatandaşların başvuruları kabul edilecek. En az %40 Engelli Vatandaşların, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu (en az %40 engelli olduğuna dair) ile birlikte satışı gerçekleştiren aracı banka şubelerine başvuru dönemi içerisinde başvuru yapacaklar.  Konut seçimini yapan alıcılar %10 peşinat 108 ay vade, %15 peşinat 120 ay vade ve %25 peşinat 144 ay vade alternatifleri çerçevesinde peşinatlarını ilgili banka şubelerine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklar. Sözleşme bedeli üzerinden %0,948 (binde dokuz virgül kırk sekiz) oranında damga vergisi, peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden %5 (yüzde beş)oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecek.


Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, dikkate alınarak İdarece belirlenecek oranda artırılacak. İlk taksit ödeme tarihi Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2016 tarihinden itibaren başlatılacak. Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahip olacak.


Bingöl Gazetesi



Haber Haber 12 Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


Toplu Konut idaresi (TOKİ) inönü Mahallesi'nde engellilere yönelik 21 adet konut satışı yapacak TOKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan duyuruda, konut satışı yapılacak engellilerin 40 raporlu olması gerektiği belirtildi. 


Duyuruda, " Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Bingöl İnönü Mahallesi Toplu Konut Uygulaması kapsamında kalan 21 adet konut; En az %40 Engelli Raporu olan Vatandaşlara 24-31 Aralık 2015 talihleri arasında T.C Ziraat Bankası A.Ş'nin tüm şubeleri aracılığı ile Açık Satışa sunulmuştur " denildi. 


Haber 12



Haber Çapakçur Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


21 adet konut, En az yüzde 40 Engelli Raporu olan Vatandaşlara 24 – 31 Aralık 2015 tarihleri arasında Ziraat Bankası aracılığı ile Açık Satışa sunuldu.


Konu hakkında  TOKİ  tarafından Sadece en az yüzde 40 Engelli Vatandaşların başvurularının kabul edileceği belirtilen açıklamada, “en az yüzde 40 Engelli Vatandaşların, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu (en az yüzde 40 engelli olduğuna dair) ile birlikte satışı gerçekleştiren aracı banka şubelerine başvuru dönemi içerisinde başvuru yapacaklardır” denildi.


“YÜZDE 10 PEŞİNAT ÖDENECEK”


Ödeme seçeneklerinin yüzde 10 peşinat ile başlayacağı belirtilen açıklamada, “konut seçimini yapan alıcılar yüzde 10 peşinat 108 ay vade, yüzde 15 peşinat 120 ay vade ve yüzde 25 peşinat 144 ay vade alternatifleri çerçevesinde peşinatlarını ilgili banka şubelerine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır.Sözleşme bedeli üzerinden yüzde 0,948 (binde dokuz virgül kırk sekiz) oranında damga vergisi, peşinat bedeli üzerinden yüzde 0,5 (binde beş) oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden yüzde 5 (yüzde beş)oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecektir. Ayrıca banka komisyonu ve BSMV her taksit ödemesiyle birlikte, taksit tutarı üzerinden alıcıdan tahsil edilir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, dikkate alınarak İdarece belirlenecek oranda artırılacaktır. İlk taksit ödeme tarihi Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Ocak 2016 tarihinden itibaren başlatılacaktır” ifadelerine yer verildi.


DAHA ÖNCE TOKİDEN EV ALANLAR DA BAŞVURABİLİYOR


Daha önce TOKİ ‘den yararlanmış vatandaşların da başvuru yapabilecekleri belirtilen açıklamada, “Konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir konutun bulunmaması, daha önce Toplu Konut İdaresince satılmış bir gayrimenkule sahip olmamış ve daha önce Toplu Konut İdaresinden kredi almamış olmaları şartları kaldırılmıştır” denildi.


SÖZLEŞMEDE YÜZDE 1 KDV ÖDENECEK


Açıklamada ayrıca, tüm konutlar hemen teslimli olarak satışa sunulduğu için Gayrimenkul SatışSözleşmesi imzalama aşamasında KDV Kanunu uyarınca, KDV bedeli (yüzde 1) alıcılartarafından ödeneceği ve satış işlemlerinin Ziraat Bankasıaracılığıyla yapılacağı kaydedildi.


Çapakçur Gazetesi


Geri Dön