29 / 03 / 2024

Bingöl Karlıova'da modern hayvan pazarı yapılacak!

Bingöl Karlıova'da modern hayvan pazarı yapılacak!

Karlıova Belediye Başkanı Bingöl, Bakan Yılmaz’ın desteğiyle 2 milyon liralık modern bir hayvan pazarının yapılacağını söyledi.



Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl yaptığı açıklamada, Bingöl ilçeleri arasında hayvancılığın en yaygın olduğu ilçeye sahip olduklarını, Karlıova’da hayvan pazarı sıkıntısının var olduğunu gördüklerini ve bu sıkıntıyı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a bildirdiklerini ifade etti. Bakan Yılmaz’ın desteğiyle projelerinin hayata geçirildiğini söyledi. Projenin DAP desteğiyle yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir’e teşekkür etti. Başkan Bingöl, bugüne kadar Karlıova ilçesi olarak Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın her zaman desteklerini arkalarında hissettiklerini ifade ederek, “Biz Bakanımıza hangi sıkıntımızı iletmişsek bizleri kırmamış ve Karlıova ilçesine büyük hizmetler etmiştir. Bakanımız bizlerden daha fazla Karlıova için mücadele içinde yer almış ve bize büyük yatırımlarda bulunmuştur” dedi.

Mezbahane için başvuracağım

Başkan Bingöl konuşmasının devamında proje ile ilgili detaylara değinerek, “Yapılacak olan hayvan pazarı için hesabımıza 2 Milyon 352 bin TL geçmiştir. Kalkınma Bakanımıza ve tüm ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. DAP başkanına çok teşekkür ediyorum. İlçede mezbahane var ama eski sistem olduğu için kullanamıyoruz. Kalkınma Bakanımın aracılığıyla, katkılarıyla DAP kalkınma bölge bakanlığına sunacağım. Eğer kabul ederlerse onu da yapacağım. Çünkü Karlıova ilçemiz Bingöl’de hayvan oranının en yüksek potansiyelinde olan bir ilçemizdir. Yıllarca çarşı merkezi içinde hayvan satışları yapılıyordu. Kalkınma Bakanımızın sayesinde ilçem son derece güzel ve modern bir hayvan pazarına 2016’nın Ekim ayında kavuşacaktır” dedi.


Bingöl Gazetesi


Geri Dön