20 / 04 / 2024

Bingöl Kültür Mahallesi kentsel dönüşümle yeniden inşa edilecek!

Bingöl Kültür Mahallesi kentsel dönüşümle yeniden inşa edilecek!

Bingöl 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdindeki girişimleri olumlu sonuç verdi. Bakanlığın desteği ile Kültür Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları yapılacak.



Bingöl Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi’nde yapılacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında mevcut yapılardan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bingöl Belediyesi teknik ekipleri ile ortak çalışma sonucunda karot alımlarına başlanıldı.


Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdindeki girişimleri olumlu sonuç verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile yapılacak ortak çalışma sonucu Kültür Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları yapılacak. 


Kültür Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çalışmalar kapsamında mevcut yapılardan karot alımına başlanıldığını belirterek, “Belediyemiz tarafından Kültür Mahallesi 2 Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin devamının en önemli basamaklarından biri olan mevcut yapıların ekonomik ömürlerini tamamladığının  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bingöl Belediyesi teknik ekipleri ile ortak çalışma sonucunda karot alımlarına başlanılmıştır. Karot alımlarının tamamlanmasından sonra yapılacak analiz sonucunda kentsel dönüşüm ve gelişim projesinin yapılacağı yapıların risk durumların tespiti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilecektir. Analizler çerçevesinde hak sahiplerine kira yardımı tespit edilerek, gerekli yardım yapılacaktır. Kültür Mahallesi’nde uygulanacak proje alanında 1971 deprem konutları var. Yapılacak çalışma ile 1971 Bingöl depreminin izleri de tamamen silinecek. Kültür Mahallesi’nde 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanında 157 dönümde uygulanacak çalışma ile alanın altyapı ve üstyapısı komple yenilenecek. Proje ile Kültür Mahallesi’nde konut, açık otoparklar, ticari alanlar yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, spor alanları ile yeni bir yaşam merkezi oluşacak. Çalışmalar sonucunda İlimizin çağdaş yapılaşması ile depreme dayanıklı yapılar inşa edilecektir” diye konuştu.


Bingöl Gazetesi


Geri Dön