19 / 04 / 2024

Bingöl Kültür'de dönüşüm için boşaltılan evlerde hırsızlık arttı!

Bingöl Kültür'de dönüşüm için boşaltılan evlerde hırsızlık arttı!

Bingöl Kültür Mahallesi'nde 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamına alınan Babüroğlu Caddesinde neredeyse her gün bir hırsızlık vakası yaşanıyor.



Bingöl Belediyesi tarafından 2011 yılında Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamına alınan Kültür Mahallesi'nde yaşanan hırsızlık olayları büyük bir sosyal sorun haline geldi. 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamına alınan 151 dönümlük alanda yer alan evlerin çoğu yıkılacağı gerekçesiyle boşaltıldı. Belediye yetkililerinin geçen yıl yaptığı toplantının ardından evlerini boşaltan birçok hak sahibi adeta 'hırsız' nöbeti tutuyor. Kültür kavşağı yakınında ki 3 katlıların boşaltılmasının ardından tinerci ve uyuşturucu kullananların mesken edindiği bölge yaşanmaz bir hale geldi. Uzun bir süre tinercilerle mücadele eden hak sahipleri bu defa artan hırsızlık olayları karşısında çaresiz kaldı.


HER GECE BİR EVİ SOYUYORLAR 

Özellikle eski dublekslerin çoğunlukta olduğu Babüroğlu Caddesinde üst üste hırsızlık olayları yaşanmaya başladı. Neredeyse her gece bir evin soyulduğu caddede adeta hırsız nöbeti tutan çevre sakinleri, belediye yetkililerine tepki gösterdi. Evlerin yıkılacağı söylentisi yüzünden birçok hak sahibinin taşındığını belirten cadde sakinleri, "Belediye yaklaşık 5 yıldır bizi oyalıyor. En son geçen yıl hak sahipleriyle bir görüşme yaptılar ve projenin detaylarını aktardılar. O toplantıdan sonra evlerin kısa sürede yıkılacağı söylendi. Hak sahiplerinin çoğu telaşa düşerek evlerini boşalttı. Birçoğu eşyalarını almadan çoluk çocuğunun yanına yerleşti. Ne olduysa ondan sonra oldu. Bakın sadece bu caddede son birkaç günde 4-5 ev soyuldu. Hırsızlar hiç çekinmeden el arabalarıyla gelip eşya çalıyor. Mahalle sakinleri korkudan bir şey yapamıyor. Diğer taraftan gece gruplar halinde bu evlere girip uyuşturucu kullanan gençler var." 


"GECE KORKUDAN  UYUYAMIYORUZ" 

Gece korkudan uyuyamadıklarını belirten cadde sakinleri, "İnanın gece korkudan uyuyamıyoruz. Burada sokak lambaları bile doğru düzgün yanmıyor. Caddeye girdiğinizde zaten savaştan çıkmış gibi bir görüntüyle karşılaşıyorsunuz. Maden yıkmayacaktınız neden insanlara umut verdiniz. Belediyeye soruyoruz 'bakanlıktan yıkım için ödenek bekliyoruz' diyorlar. Maden öyle 'evlerinizi boşaltın' demeseydiniz.


Hayatımız korkuyla geçiyor. Sanki Suriye değil de biz bir savaşa girmişiz. Hırsızlarla savaş, tinerciyle kavga et, evlerin kapılarını kırıp içeri giren Suriyelerle uğraş. Bütün bunların hepsinin sorumlusu belediye yetkilileridir. Kardeşim yıkmayacaksan projeni geri çek biz müteahhitlerle anlaşıp evlerimizi verelim. Bizi niye bu sorunlara mahkum ediyorsunuz. Evimizi bırakıp misafirliğe dahi gidermiyoruz. Bakın abartısız diyorum misafirliğe gidemiyoruz. 30-40 yıldır burada oturan insanlar var. Gidin onlara sorun. Daha önce böyle şeyler yaşanıyor muydu. Burası Bingöl'ün en güvenli yeriyken hırsızlar cirit atmaya başladı, insanlar burada akşamları kapılarda oturup çay içiyordu. Şimdi kimse korkudan kapıya çıkamıyor. Belediye Başkanı Sayın Yücel Barakazi'denaçıklama bekliyoruz. Her gün bir dedikodu dolaşıyor. 'Yok vazgeçtiler, yok yıkacaklar, yok yapmayacaklar'. Bu söylentilerin doğruluğunu birinci ağızdan duymak istiyoruz. Belediye ne yapmak istiyor veya ne yapacak bunu bize açıklasınlar."


Haber 12


Geri Dön