29 / 03 / 2024

Bingöl Saray Mahallesi dönüşüm bekliyor!

Bingöl Saray Mahallesi dönüşüm bekliyor!

Saray Mahallesi Muhtarı Ali Turan, Mahalle halkının en büyük talebinin eski yapıların yıkılıp yerine Kentsel Dönüşüm aracılığıyla yeni yapıları yapılması olduğu belirtti. Turan, 2 yıldır kentsel dönüşüm talepleri ilettiklerini söyledi.



Bingöl Saray Mahallesi Muhtarı Ali Turan, Mahalle halkının en büyük talebinin eski yapıların yıkılıp yerine Kentsel Dönüşüm aracılığıyla yeni yapıları yapılması olduğu belirtti. Turan açıklamasında “2 yıldır kentsel dönüşüm için yaptığım taleplere rağmen herhangi bir gelişme kaydedilmedi” dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEPİ

Saray mahallesi sakinlerinin başlıca talepleri arasında Kentsel Dönüşüm, yeni yapılar ve ticari alanların talebinin sürekli olarak istendiğini belirten Ali Turan, “ Mahalle halkı sürekli olarak benden kentsel dönüşüm adına çalışmalar yapmamı istedi. bende çalışmalara başlayıp müracaatlarda bulundum. Mahallelinin yüksek çoğunluğu kentsel dönüşüm için tapularını hazırladı. Selim Atalay Bölgesinden, Binkap otelinin yukarı kısmına kadar olan alan, kentsel dönüşüm içinde olan bir bölgedir ama 2 yıldır yaptığım taleplere rağmen herhangi bir gelişme kaydedilmedi. Belediyeye sürekli olarak dilekçe yazdım ama dediğim gibi henüz kentsel dönüşüm konusunda saray mahallesinde bir çalışma yapılmış değil” dedi.


“HALKIN İSTEĞİ KAT İZNİ”

Saray Mahallesindeki yapılacak olan yapılar için kat izninin 5 kat olduğunu, bunun yapılacak olan çalışmalar ile arttırabileceğini vurgulayan Muhtar Turan; “ Mahallemizde en fazla 5 katlı yapıların yapılmasına izin verilmiş. Mahalle halkı diyor ki gerekli çalışmalar neyse yapılsın kat iznini birkaç kat daha arttırılsın fakat izin verilmiyor. Biz diyoruz ki neyse hakkı o yapılsın. Mahalle sakinlerinin talebi budur” şeklinde konuştu.


 “ALT YAPI SORUNU YOK, YAYA YOLLARINDA EKSİKLİKLER VAR”

Saray mahallesinin alt yapı sorunlarının tamamen bittiği belirten Ali Turan, bina aralarında olan patika yolların ve yaya yollarının eksikliğinin olduğunu belirti. Turan; “ Mahallemizin sürekli olarak sıkıntılarından biri olan alt yapı sorunu çözdük. Mahallede alt yapı eksikliği adına şuan hiçbir şey yok, alt yapı sorunumuz tamamen çözülmüş durumdadır. Bina aralarında yayalar tarafından kullanılan patika yolların hepsi henüz tamamen bitmiş değil, eksikliklerimiz var ama çalışmalarımız devam ediyor” dedi.


“DEVLET HASTANESİ VE ÇAPAKÇUR KÖPRÜSÜ TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANINA ULAŞTIRDIK”

Saray Mahallesi Muhtarı Ali Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlar ile sürekli olarak gerçekleştirdiği toplantıda yer aldığını belirterek, Bingöl’ün iki büyük sorunu hakkında verilen talep formunda Devlet Hastanesi ve Çapakçur Köprüsü’nün Bingöl’ün en temel sorunu olarak yazdıklarını söyledi. Muhtar Turan; “ Yapılan toplantıya 9. Sırada 7 tane muhtarımızla katıldım. Bire bir Cumhurbaşkanımızla görüşme imkânımız olmadı ama bize verilen talep formlarında 7 muhtarımızla beraber ilk olarak Bingöl Devlet Hastanesi’nin ve Çapakçur Köprüsü’nün tamamlanması gerektiğini yazdık kendilerine ulaştırdık” dedi.


OKUL VE PARK SORUNU YOK

Saray Mahallesinin Okul ve sosyal alan için olan park sorunun olmadığını dile getiren Muhtar Turan; “Saray Mahallesi’nde üç dönemdir muhtarlık görevini yapıyorum. Göreve başladığımda ilk olarak saray mahallesinde eksik olan Anaokulu ihtiyacını gidermek oldu. Dönemin milli eğitim müdürü ile görüştüm benden yer bulmamı söyledi bende yeri buldum. Ve Anaokulunu saray mahallesinde yaptık.  Yine İl milli Eğitim müdürlüğünün desteğiyle 32 derslikli Anadolu Atatürk lisesini saray mahallesinde kazandırdık, yatılı öğrencilerin kalabileceği pansiyonu da saray mahallesinde yaptırdık. Saray Mahallesinin park sıkıntısı sürekli olarak vatandaşlar tarafından talep ediliyordu. Şuan parkların olduğu yerler zamanında çöplük içindeydi ama kurumlarımızdan talep ettik onların destekleriyle çöplük alanlarını değerlendirdik ve park yaptık. Şuan mahallemizde birkaç tane parkımız mevcuttur” dedi. 



Bingöl Manşet


Geri Dön