23 / 04 / 2024

Bingöl Saray Mahallesi'ndeki binaların tapu sorunu giderilecek!

Bingöl Saray Mahallesi'ndeki binaların tapu sorunu giderilecek!

Saray Mahallesi Selim Atala Camii Karşısında bulunan binaların tapusunda Orman alanı Şerhi kaldırılacak. Mahalle toplantılarının dördüncüsü Cumartesi Günü Saray Mahallesinde yapıldı.



Kentsel Dönüşüm, Orman Şerhi bulunan daireler, Camii sorunları, Aydınlatma, temizlik ve Devlet Hastanesi ek binasında süren çalışmalar hakkında vatandaşlar sordu, sorumlu kurum amirleri cevapladı.

Orman Şerhi bulunan araziler

Saray Mahallesi'nde tapusu vatandaşlar adına kayıtlı 3 bin metrekarelik alan ve 4 kooperatif bulunuyor. Bölgede 2000 yılından beri orman arazisi şerhi bulunduğundan mülkiyetlerde devir yapılamıyor. Önceki Belediye Başkanı döneminde Kentsel Dönüşüme giren mahalle şerh nedeniyle dönüşümden de faydalanamıyor.

Konuyu Vali Yavuz Selim Köşger'e ileten Mahalle Sakinleri, yaşanan mağduriyetin giderilmesini talep etti.  Toplantı esnasında Defterdar'dan brifing alan Vali Köşger konu hakkında müjde niteliğinde açıklama yaptı, şunları söyledi: " Arazi 2B arazisi olduğu için Orman Şerh koymuş. Konu olumlu yönde bir seyir izliyor. Ankara'dan uzmanların geldi. Şerhin kaldırılması konusunda rapor tutuldu. Gerekli işlemler başlamış durumda. Kısa zamanda sorun giderilecek" dedi.

Konu Cumhurbaşkanı'na kadar taşındı

Yapımı süren Hastane Binası hakkında sorulan soru üzerine Vali Köşger, "Hastane konusu bizimde içimizi daraltan, hem siyasiler hem bizler hem de bakanımızın üzerinde hassasiyetle durduğu, konuyu Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na kadar taşıdığı bir durumdur. Bir çözüm üretilmeye çalışılıyor. Sonuna gelindi. Emin olun bundan en az sizin kadar bizde muzdaribiz. Bu iş bir çıkmaza girmiş, oradan çıkarmaya çalışıyoruz. Yüzde 90-95 tamamlandı. Kısa zamanda neticelendireceğiz" dedi

Hedefimiz, Bingöl'ü örnek bir şehir yapmak

Yakın bir zaman içerisinde Bingöl'ü bölgesine örnek bir şehir haline getirmeyi hedefledikleri söyleyen Vali Köşger, '' Biz Bingöl'ü önce bölgesine sonra Türkiye'ye örnek bir il haline getirmeye azmettik. Bizim iddamız bu. Etrafına örnek olacak; Muş, Erzurum, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli'ye örnek bir şehir haline getireceğiz. Bingöl'ü parmakla gösterecekler. Sonra Türkiye'de örnekle gösterilen bir il haline dönüştüreceğiz. Bunu hep birlikte yapacağız. Yakın bir zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Devlet-Millet işbirliğiyle, gönül günüle bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

Saray Camii yeniden yapılacak

Depremde hasar gören ve incelemeler sonucu ağır hasarlı bulunan Saray Camii için de müjde veren Vali Köşger, " Ben zaman zaman Saray Camiinde Cuma Namazı kılmaya geliyorum. Çok güzel bir cemaat var camide. Mahalle ahalisi ile birlikte güzel bir camii inşaatına süratle başlansın. Bizde devlet olarak, yerel yönetimler olarak hep beraber yapacağız" dedi.

Mahalle Eşrafı; aydınlatma, Cami görevlisi, parklardaki güvenlik eksikliği gibi sorunları ilgili kurum amirlerine bildirmelerinin ardından toplantı sona erdi.

Programa Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Alkış, Vali Yardımcıları Muhammet Fuat Türkman ve Numan Tahir Şimşek, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.



Bingöl Gazetesi


Geri Dön