20 / 04 / 2024

Bingöl Üniversitesi'ne Kuran Bülbülleri projesi!

 Bingöl Üniversitesi'ne Kuran Bülbülleri projesi!

Bingöl Üniversitesi'ne Kuran Bülbülleri” projesi yapıldı. Tarım alanında pilot olarak belirlenen üniversite bu projeyle dikkat çekti.



YÖK’ün ‘tarım’ alanında uzmanlaşması için pilot olarak belirlediği Bingöl Üniversitesi’nin ilk projesi, “Kur’an bülbülleri” yetiştirmek oldu. YÖK, Üniversitede “Kıraat İlmi, Eğitimi ve Uygulama Merkezi” açılması için yapılan başvuruyu onayladı. ‘Tarım’ konusunda herhangi bir çalışmayla gündeme gelmeyen Üniversitesinin “Kuran Bülbülleri” projesiyle gündeme gelmesi ise dikkat çekti.



ENSTİTÜYE DÖNÜŞECEK

Konuyla ilgili AA’ya konuşan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Diyanet İşleri Başkanlığı, İl Müftülüğü ve bölgedeki müftülüklerle işbirliği içinde çalışma yürüteceklerini belirterek eğitim anlamında öncelikle İlahiyat Fakültesindeki öğretim üyelerinden istifade edeceklerini aktardı. Merkezde eğitim alanlara sertifika vereceklerini ifade eden Çapak, ilerleyen süreçte merkezin enstitüye dönüşmesini arzu ettiklerini bildirdi. Çapak, eğitime bu yıl başlanacağını aktardı. Çapak, “Bu merkezde kurs vereceğimiz kişiler zaten hafız olanlardır. Altyapı olacak ki biz üzerine birtakım şeyler bina etmiş olalım. İfade doğru olursa merkezde kesinlikle Kur’an bülbülleri yetiştirilecek diyebiliriz. Merkezin Türkiye’nin sayılı ilim merkezi haline gelmesi için gayret göstereceğiz” diye konuştu.


TARIM ALANINDA PİLOT

YÖK, hem üniversitelerin bulundukları bölgeye olan katkılarını artırmak hem de belirli alanlarda ihtisaslaşmaya teşvik etmek amacıyla 2015’te “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” çalışmasını başlatmıştı. Kalkınma Bakanlığıyla ortak yürütülen proje kampsamında 5 pilot üniversite belirlenmişti. Bu üniversitelerden biri olan Bingöl Üniversitesi, “tarım ve havza bazlı kalkınma” alanında, bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması projesinin pilot yükseköğretim kurumu olarak belirlenmişti. Proje kapsamında herhangi bir adımıyla gündeme gelmeyen Üniversitesinin “Kuran Bülbülleri” projesi dikkat çekti.  



Aydınlık 


Geri Dön