25 / 04 / 2024

Bingöl yeni terminale kavşak yapılacak!

Bingöl yeni terminale kavşak yapılacak!

Bingöl Belediyesi, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünce zeminde yapılan etüt çalışmalarının ardından plan değişikliğine gitti. Meclis'te alınan kararla otobüs terminali önünde kavşak yapılacak.



Bingöl Belediyesi, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünce zeminde yapılan etüt çalışmalarının ardından plan değişikliğine gitti. Meclis'te alınan kararla otobüs terminali önünde kavşak yapılacak, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca Bingöl Merkez Simani Mahallesi Et Balık Kombinası Müdürlüğü karşısında 26 bin 500 metre kare alan üzerinde inşa edilen ve 27 perondan oluşan Bingöl Şehirlerarası otobüs terminalinin en büyük sıkıntıları arasında görülen kavşak sorunu aşılıyor. 


MECLİS KARAR ALDI 

Yolcu peronları ve otoparkın yanı sıra yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte sosyal donatıların yer aldığı yeni şehirlerarası otobüs terminalinin kavşak sorunu, Kasım ayı Belediye Meclis toplantısının gündem maddeleri arasında yer aldı. 

Yeni şehirlerarası otobüs terminaline giriş ve çıkışların tehlike arz etmeden, trafiği olumsuz etkilemeden sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünce zeminde gerekli etütler yapıldığı belirtilen meclis kararında, yeni kavşak yapılmasının planlandığı vurgulandı. 

OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ 

Kavşak düzenlenmesi için gidilen plan değişikliğine ilişkin, meclis tutanağına şunlar yansıdı; "Yeni kavşak düzenlenmesine ilişkin imar planında değişiklik yapılarak kavşağın ve yeni tali yolların imar planına işlenmesi gerekmektedir. Buna göre; yapılan incelemede Et Balık Kurumu ile Çevik Kuvvet arasında 12 metre genişliğinde yol planlanması, bu yol ile Bingöl-Muş Karayolunun kesişim yerine dönel kavşak planlanması, dönel kavşak ile şehirlerarası otobüs terminali arasında kalan ve mevcut imar planında 10 metre genişliğindeki yan yolun 15 metreye çıkartılarak kavşak ile birleştirilmesi uygun görülmüş olup, bu hususta hazırlanan plan değişikliğinin 3194 sayılı imar kanununu 8/b maddesine göre onanmasına oy birliği ile karar verildi. Gereği için karar suretinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne gönderilmesine karar verildi." 


Bingöl Online


Geri Dön