25 / 04 / 2024

Bingöl'de 6 et işleme tesisi sona yaklaştı!

Bingöl'de 6 et işleme tesisi sona yaklaştı!

Garip Köyünde 3 etçi tavuk yetiştiriciliği projesi tamamlandı. Organize Saniye Bölgesinde yapılan 6 et işleme tesisi bitme aşamasında.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Müdür yardımcısı Harun Toker, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ahmet Çibik ile İl Proje Yürütme birimi teknik personelleri yatırım projelerini yerinde inceleyerek bilgi aldı.


Yıldırım: Yılda 6 dönem üretim yapılacak

2006’dan bu yana yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında bu yıl ilk kez uygulanan Etçi Tavuk Yetiştiriciliği işletmesinden 9 adet projenin uygulandığı ilimizde; her bir tesisin kapasitesi 36.000 adet/dönem olarak inşa ediliyor. Projelerden Garip köyünde uygulanan 3 adedi tamamlanarak nihai raporlarını İl Müdürlüğümüze sundukları ve her bir proje toplam bütçesinin 1.000.000 TL olduğunu Mehmet Yıldırım program kapsamında %50 hibe desteği sağlanarak 500.000 TL hibe verildiğini söyledi. Yıldırım şöyle konuştu: “ İlimiz için yeni olan etçi tavuk yetiştiriciliği işletmelerinde; en son teknoloji kullanılarak tam otomasyonlu sistemle sıcaklık, nem, havalandırma ve ışık kontrolü sağlanarak, optimum şartlarda üretim yapılacaktır.  Her bir dönem 36.000 baş kapasiteli olan tesisler 38-45 günde kesim ağırlığına geldikten sonra en yakın kanatlı kesimhanesinde karkas beyaz et haline gelecektir. Üreticilerimiz yılda 6 dönem yetiştiricilik yaparak toplamda 216.000 baş kapasiteli etçi tavuk yetiştiriciliği yapacaklardır” dedi.

Akabinde 10.etap (KKYDP)  kapsamında Bingöl Organize Sanayi Bölgesinde uygulanan 1080 ton/yıl kapasiteli Et İşleme tesisinde incelemelerde bulunan Tarım Müdürü Yıldırım; bölgede hayvancılık sektörünün giderek geliştiğini, bunun tarımsal ürün ile Tarımsal Sanayi Entegrasyonunun sağlanması için bu tür yatırımların bakanlığımız tarafından desteklenmeye devam edileceğini belirtti. Bu amaçla önümüzdeki yıllarda sektöre ilgi duyan yatırımcılarımızı bu yönde yatırım yapmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.



Bingöl Gazetesi


Geri Dön