19 / 04 / 2024

Bingöl´de iki hastane hizmete girdi!

Bingöl´de iki hastane hizmete girdi!

 Bingöl´de hizmete giren hastanelerin açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldı



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Osmanlı Devleti´nin gönül mimarı Şeyh Edebali´nin ufuk açıcı sözüne kulak verdik ve ´insanı yaşat ki devlet yaşasın´ dedik. Son 7,5 yıldır insanımızın olduğu, insanımızın nefes alıp verdiği her yere ulaşmaya, her yere hizmet götürmeye, her yere eser ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi. Başbakan Erdoğan, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Sevgi Evleri´nin ortak açılışında yaptığı konuşmada, Bingöl´de iki hastanenin inşaatının 1999 yılında başlatıldığını, bu hastanelerin yüzde 30´unun dahi tamamlanamadığını söyledi. Bunun üzerine 2007 yılında tekrar ihale aşamasını başlattıklarını belirten Erdoğan, bir yıl gibi kısa bir sürede hastaneyi bitirerek hizmete açtıklarını ifade etti. 1999´da inşaatın Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak başlatıldığını, ancak Bingöl´ün ihtiyaçlarını gözeterek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesine çevirdiklerini anlatan Erdoğan, böylece Bingöl´de önemli bir ihtiyacı giderdiklerini dile getirdi.

Resmi açılışı yapılan hastanenin 8 ay kadar önce hizmet vermeye başladığını söyleyen Erdoğan, hastanede 317 kişinin çalıştığına işaret etti. Erdoğan, şöyle devam etti:
"Şunu da büyük bir memnuniyet ile söylemeliyim. 2009 yılında tam 175 bin 814, 2010 yılının ilk 6 ayında da tam 79 bin 569 hastamız bu hastanemize müracaat etti. Burada hizmet alındığı günden itibaren şu ana kadar 8 bin 800 ameliyat yapıldı. Bingöl´e sağlık noktasındaki yatırımlarımız bugün resmi açılışını yaptığımız hastane ile sınırlı değil. Biz insanımıza verdiğimiz sağlık hizmetinin devletin sağladığı bir lütuf değil, bir hakkın teslimi olduğuna inanıyoruz. Bingöl´de hükümetlerimiz döneminde sağlık hizmetleri için harcadığımız rakam 103 trilyondur."

Aile Hekimliği uygulamasının Bingöl´de de başlatıldığını hatırlatan Erdoğan, "İstediğinizde kapısını çalabileceğiniz, istediğinizde telefonla danışabileceğiniz, üstelik hiçbir ücret ödemeyeceğiniz ailenize özel doktorlarınız var" dedi.

Bingöl´deki uzman hekim sayısını 35´ten 86´ya çıkardıklarına anlatan Erdoğan, 2002´de 2 adet acil ambulans varken bugün 9 adet acil servis bulunduğuna, diyaliz cihazı sayısının 9´dan 33´e yükseltildiğine dikkati çekti.

-SEVGİ EVLERİ-
Hükümet olarak, kimsesiz çocukları mümkün olduğunca aile ortamında ve aile şefkati içinde büyütebilmek için "Sevgi Evleri" projesini başlattıklarını söyleyen Erdoğan, korunmaya muhtaç çocukların Sevgi Evleri´ne alındığını, kendi yuvasındaymış, aile içindeymiş gibi uzman personel tarafından dikkat ve özenle yetiştirildiğini ifade etti.
3,5 trilyon bedelle inşa edilen ve 10 bloktan oluşan Sevgi Evleri kompleksinin mart ayında hizmet vermeye başladığını dile getiren Erdoğan, "Son derece modern oyun odası, yemek odası ve bahçesi ile son derece kullanışlı bu tesiste çocuklarımız inşallah daha sağlıklı bir şekilde büyüyecek ve kendilerini geleceğe hazırlayacaklar" dedi.

Anayasası´nın ikinci maddesinin, "Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir" dediğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Ne yazık ki, bizim dönemimize kadar bu 4 ilkeden bazıları öne çıkarılırken bazıları ihmal edildi, bazıları hatırlanırken bazıları unutuldu. Biz geldik, bu ilkelerin tamamını eşit derecede öne çıkarmak için yoğun gayret gösterdik. Biz Osmanlı Devleti´nin gönül mimarı Şeyh Edebali´nin ufuk açıcı sözüne kulak verdik ve ´İnsanı Yaşat ki devlet yaşasın´ dedik. Son 7,5 yıldır insanımızın olduğu insanımızın nefes alıp verdiği her yere ulaşmaya, her yere hizmet götürmeye, heryere eser ulaştırmaya çalışıyoruz. Türkiye´nin 10 yıllardır ihmal edilmiş meselelerini tek tek gündeme taşıyor, 81 vilayetimizin ihtiyaçlarını tek tek belirleyerek bunları çözüme kavuşturmanın mücadelesini
veriyoruz. Biz millete efendi olmaya değil, millete hizmetkar olmaya geldik. İstanbul´a ne yapıyorsak, artık Bingöl´e de onu yapıyoruz. Edirne´nin köylerine kadar yol götürüyor, su götürüyor ama bu arada Bingöl´ü de asla ihmal etmiyoruz. Kalkınma diyorsak, kastettiğimiz topyekün kalkınmadır. Büyüme diyorsak, kastettiğimiz kastettiğimiz 81 vilayetimizin eş zamanlı büyümesidir. Refah diyorsak, 73 milyonumuzun tamamına refahtır."
Bingöl´ün yıllardır ihmal edildiğinin farkında olduklarına dikkati çeken Erdoğan, Bingöl´ün kayıplarını telafi etmenin, Bingöl´ü ellerinden tutup ayağa kaldırmanın asli görevleri olduğunu söyledi.

-DEVLET BAKANI KAVAF-
Türkiye Cumhuriyetinin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu söyleyen, devletin sosyal olma özelliğinin ve sosyal politikalara verdiği önemin ilk defa AK Parti hükümeti döneminde gerçek anlamında hatırlandığını belirten Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da, "Hükümetimiz, özürlü, yaşlı, çocuk ve kimsesizlerimizi layık oldukları hayat standardına ulaştırmak, onları toplumla barışık, özgüveni olan kendi ayakları üzerinde durabilen, geleceğe güvenle bakan insanlar olarak yetişmeleri sağlayabilme noktasında bütün imkanlarını seferber etmektedir. Çocuklarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız, ihtiyacı olan bütün vatandaşlarımız için yaptığımız planlamalar,
harcamalarımız her zaman ekonomik kaygılarımızın üzerinde olmuştur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Başbakan Erdoğan, bazı bakanlar ve parti yöneticileri ile kurdele keserek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Sevgi Evleri´nin ortak açılışını yaptı.
AA

Geri Dön