19 / 04 / 2024

Bingöl'de inşaat denetimleri aralıksız devam ediyor!

Bingöl'de inşaat denetimleri aralıksız devam ediyor!

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, inşaatta trafik levhaları, kaldırım ve yol işgali nedeniyle 107 binaya 250 TL ceza kesti.



İnşaat denetimlerinin aralıksız devam ettiğini açıklayan Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, son 25 ayda inşaatlarda trafik levhaları, kaldırım ve yol işgali nedeniyle 107 binaya 76 bin 750 TL para cezası kesildiği açıklandı.

 

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü yaptığı yazılı açıklamada, bütün mahallelerde inşaatların aralıksız denetlendiği belirtilerek, “Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yol ve kaldırım işgallerini önlemek için etkin bir mücadele içinde ekiplerimizce mesai kavramı olmaksızın çalışmalarımız devam etmektedir. Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, son 25 ayda inşaatta trafik levhaları, kaldırım ve yol işgali nedeniyle 107 binaya (bina başına 250 TL)  76 bin 750 TL ceza kesilmiştir. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38/2 maddesi gereği inşaat işgali nedeniyle 150 inşaata toplam 50 bin TL para cezası kesmiştir.

 

20 metruk bina yıkıldı

 

Son 25 ayda 20 metruk bina yıkılmıştır. İnşaat firmaları hakkında resmi tutanaklar tutulmuş olup, ilgili kanun doğrultusunda kullanılacak alanların araç trafiğini uyarıcı levhalar bırakılması zorunluluğu tebliğ edilmiştir. Ekiplerimiz tarafından kaçakla mücadele etkin bir şekilde devam etmektedir. Bu çalışmalarla planlı şehirleşmeye doğru yönelmek, kaçağın önüne geçmek, buna bağlı olarak şehrin yenilenmesine katkı sağlamak için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Kent estetiğinin sağlanması, daha sağlıklı bir kent oluşturulması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye kararlıyız. Kimseye ayrıcalık tanımadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kamusal alanları işgal eden, kent düzenini ve vatandaşlarımızın huzurunu bozan hiç kimseye taviz vermeden kararlı mücadelemiz devam edecektir. Kamuoyunu bilgilendirir, saygılar sunarız” ifadelerine yer verildi.


Batman Çağdaş


Geri Dön