29 / 03 / 2024

Bingöl'de kentsel dönüşüm temel atma töreni yapıldı!

Bingöl'de kentsel dönüşüm temel atma töreni yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Kalkınma Bakanı Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu bahçesinde Bingöl Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin temel atma törenine katıldı...




Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Demokratikleşme Paketine ilişkin olarak, "Bu ilk paket olmadığı gibi son paket de olmayacak. Bu paket değişen devlet aklını gösteriyor" dedi.


Bingöl'de temasları süren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Kalkınma Bakanı Yılmaz,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu bahçesinde Bingöl Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin temel atma ile Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ve Bingöl Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.


Bakan Yılmaz törende yaptığı konuşmada, son 10 yıldır ülkede üst üste güzel günler yaşandığını belirterek, geçmişte görülmeyen hizmetlerin son 10 yılda görüldüğünü söyledi.


Bu hizmetlerin kendiliğinden olmadığını ifade eden Yılmaz, "Bazıları, 'devletin görevi yapması lazım' diyor. Peki eskiden devlet yok muydu? Devlet yeni mi kuruldu? At sahibine göre kişner. Çok şükür son 10 yılda hükümetimiz, ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm bölgelerine, beldelerine, köylerine hizmet götürdük. Bugün Türkiye’nin her yerinde AK Parti'nin mührü ve hizmeti vardır" diye konuştu.


- "Türkiye bugün eski Türkiye değil" 


Bakan Yılmaz, yapılan hizmetlerin halkın desteği ile hayata geçirildiğini vurgulayarak, şöyle dedi:


"Türkiye artık yeni bir Türkiye. Demokrasisi, ekonomisi, sosyal ve çevre politikalarıyla, dış politikasıyla yeni bir Türkiye. Hangi alana bakarsanız bakın. Türkiye bugün eski Türkiye değil. Yıldızı parlayan, dünyada ağırlığını hissettiren bir Türkiye. Çok şükür tarihimize, medeniyetimize ve bu topraklarımızın büyüklüğüne yakışır bir Türkiye. Bunun için halkımıza ne kadar teşekkür etsek azdır."


- "12 Eylül’ün tortularını temizlemeye çalışıyoruz"


"Bingöl halkı 1982 yılında yapılan anayasa değişikliğinde en yüksek 'hayır' oyu verdi" diyen Bakan Yılmaz, o dönem "hayır oyu" veren vatandaşlara teşekkür etti.


Bingöl halkı "hayır" dediği için bugün yeni anayasayı yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:


"12 Eylül’ün tortularını temizlemeye çalışıyoruz. Paket üstüne paket yapıyoruz. Son 10 yılda demokrasi alanında büyük adımlar attık. Türkiye çok şükür demokrasi içinde değişen, kalkınan, gelişen bir ülke. Demokrasi bir sabır rejimi, bir diktatörlük rejimi değildir. Diktatörlüklerde bir diktatör bir sabah uyanır ve bir şeyler ilan eder, 'herkes de buna uysun' der. Demokrasi öyle bir rejim değildir. Sabırla, konuşarak, tartışarak meselelerimizi ele alınca birer birer çözüyor. Arkanıza baktığınızda ne kadar büyük bir mesafe aldığımızı görürsünüz. Demokrasilerde sorun çözmek biraz zaman alıyor belki ama çözülünce de sağlam çözülüyor."


- Demokratikleşme Paketi


Bakan Yılmaz, Türkiye'nin demokrasi içinde değişen, kalkınan, gelişen bir ülke olduğunu belirterek, son açıklanan Demokratikleşme Paketi ile de bu halkaya bir zincirin daha eklendiğini söyledi.


Demokratikleşme Paketinin Türkiye’deki değişen zihniyeti gösterdiğine işaret eden Bakan Yılmaz, "Bu ilk paket olmadığı gibi son paket de olmayacak. Bu paket değişen devlet aklını gösteriyor" dedi.


Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:


"Artık sorunlardan beslenen bir yönetim yok. Artık, 'sorunlar devam etsin de bu sorunlar üzerinden siyaset yapayım' diyen bir anlayış yok. Tam aksine sorunları çözen bir anlayış var. Sorunları çözerek büyüyen bir parti, bir anlayış var. Bazı partiler sorunlarla büyüyebilir. Sorunlarla da var olabilirler. Onları siz gayet iyi biliyorsunuz. Bu pakete gösterdikleri tepkileri de görüyorsunuz. Türkiye’de bu kadar büyük değişiklikler oluyor. Çıkıp bir teşekkür bile etmiyorlar. 'Hükümete teşekkür ederiz, bak ne kadar güzel şeyler ama şunu da yapsalar' diyerek tavsiyede bulunsalar hepimiz anlayacağız. Ama bakın çıkıp neler söylüyorlar. Çünkü onlar eski Türkiye'nin zihniyeti, eski Türkiye'nin partileri. Çünkü onlar çözümden değil, sorundan beslenen partiler. Çünkü onlar bu memleketin ileriye gitmesinden, gelişmesinden, halkın huzurundan, rahatından hazmetmeyen partiler, anlayışlar."


- "15-20 yıl vadeli konut sistemini Bingöl’e ulaştıracağız"


Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, 2003 yılında Bingöl'de meydana gelen depremi hatırlatarak, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.


Bingöl’ün fay hattı üzerinde olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, "Bu bakımdan Bingöl’ü güzelleştirmeye, Bingöl’deki salaş, kaçak, depreme dayanıksız ve mimarlık, mühendislik hizmetleri almayan evleri, binaları mutlaka yenilemek zorundayız. Bugüne kadar Bingöl’de 5 bin konut rakamına ulaştık. Bu artarak devam edecek. İmkanlarımız ölçüsünde inşallah 15-20 yıl vadeli konut sistemini de Bingöl’e ulaştıracağız" diye konuştu.


Bakan Bayraktar, AK Parti hükümetiyle hizmetlerin artarak devam edeceğini kaydederek, açıklanan Demokratikleşme Paketiyle de özgürlüklerin artacağını vurguladı.


- "Bu kervan yürüyecek özgürlükler, yöresel hayat tarzı artacak”


"Bu kervan yürüyecek, özgürlükler, yöresel hayat tarzı artacak” diyen Bayraktar, şöyle konuştu:


"Kendi insanlarımızın, kendi ana lisanıyla konuşması daha çok serbestleşecek ve yaygınlaşacak.  Biz iktidara geldikten sonra askeri vesayetten tutun da başörtüsüne varıncaya kadar özgürlüklerin artması, demokratikleşmenin gelişmesi noktasında çok ciddi adımlar attık. Başbakanımız yeni bir Demokratikleşme Paketi açıkladı. Bunda önemli eksiklikler var, önemli adımlar var. Ancak bunlar artarak devam edecektir."


- " İzmir’de ne varsa Bingöl’de o olması için  çalışıyoruz"


Bakan Bayraktar, Türkiye’nin dünyada gelişmiş ve kalkınmış bir ülke olabilmesi için şehirlerinin de modern olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:


"Şehirlerin teknik altyapısının gelişmiş olması lazım. Kanalizasyonlarının, atık sularının, yağmur sularının, katı atık çöp toplama sistemlerinin gelişmiş olması lazım. İşte burada atık sular arıtılıyor. Evvelden derelere, ovalara veriliyordu, şimdi su arıtıldıktan sonra dereye, ovaya verilebiliyor. Çöpler vahşi depolama şeklinde gelişi güzel toplanıyordu. Artık düzenli olarak katı atık ve bertaraf tesisinde depolanacak. Bingöl’de her an hava kalitesini ölçen ölçüm istasyonumuz var. Tüm imkanlar ölçüsünde İzmir’de ne varsa Bingöl’de o olması için  çalışıyoruz."


Konuşmaların ardından Bakanlar Bayraktar ve Yılmaz ile Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay,  TOKİ  Başkanı Ahmet Haluk Karabel kurdeleyi keserek, Bingöl Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin temelini attı, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ve Bingöl Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinin açılışını gerçekleştirdi.


AA


Geri Dön