25 / 04 / 2024

Bingöl'de şehir hastanesi yetersizliği!

Bingöl'de şehir hastanesi yetersizliği!

Yenişehir Hastanesi çok yetersiz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastenesi çok uzak. Şehir merkezinde hastaneye ihtiyaç var. Sağlık; su, yemek, ısınma, uyku gibi bedenin varlığını sürdürmesi için gerekli olan ihtiyaçlardan biridir.



Ülkemizde son 10 yılda yapılan devrim niteliğinde yeniliklerle artık sağlık hizmetlerine ulaşım ülke genelinde tüm kırsal bölgeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştı. Vakalara ulaşım kentlerde 10, kırsal alanda 30 dakikada ulaşma oranlarını yakaladı. Bu anlamda gelişmiş ülkelerdeki seviyeye ulaşılmış hatta birçok alanda Avrupa Ülkeleri ortalaması aşıldı.

İlimizde ise bütün ilçe ve beldelerde ambulans, pratisyen doktor, sağlık personelleri 24 saat esasına göre sağlık hizmeti sunuyor.

Yapımı 10 yıl sürmüştü

İlimizde sağlık alanında son 10 yılda, planlama ve istişare yapılmadan birçok yanlış değişiklik yapıldı. Çarşı merkezinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, şehir dışında bir bölgeye taşındı. 20 bin metrekare alan üzerine kurulması amaçlanan Bölge Göğüs Hastanesi Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’ne dönüştürüldü. Sebep olarak da, çevre illerde üniversite ve araştırma hastanelerinin bulunması ile Bingöl’de yeterli sayıda göğüs hastası olmaması gösterildi. Ardından Çarşı merkezindeki Doğum Hastanesi binası yıkılarak, yerleşim yeri bulunmayan bir bölgeye taşındı. O günden bu güne Hastane konusunda vatandaşların şikayetleri bitmek bilmedi. Doktor eksikliği, Çocuk Bakım Ünitesi, Çocuk Yoğun bakım, ulaşım ve güvenlik gibi sıkıntılar bugün de yaşanıyor.

Yenişehir Hastanesi yetersiz

Çarşı Merkezi’nde bulunan Yenişehir Hastanesi’nde ise Acil bölümü 24 saat faaliyet göstermiyor. Acil bölümünde Gece 12’ye kadar reçetesi bulunan kişilere pansuman ve enjeksiyon yapılıyor. Hastane’de en fazla yoğunluk Göz polikliniğinde yaşanıyor. Bölümde yoğunluktan günlerce sıra bulunmuyor. Bir diğer yoğun bölüm Fizik Tedavi Bölümü. Hastanede Fizik Tedavi Ünitesi, buhar ve sıcak su odası bulunduğu için hastaların yatışı yapılarak belli seanslarla tedavi yapılıyor. Genel Cerrah ve Plastik Cerrah bölümü haftada 2.5 gün poliklinik, 2.5 gün ameliyat yaparak hizmet veriyor. Göz, Kulak Burun Boğaz ve Dahiliye bölümü ise haftanın 5 günü hizmet veriyor. Günlük 1000 hastanın polikliniklerde tedavi edildiği söyleniyor.

Diş Hastanesi’nde ise birçok Dünya Ülkesinden iyi durumdayız. Avrupa Ülkelerinden Dış tedavisi için ülkemize gelindiği biliniyor. Devlet Hastanesi binası yıllar önce raporlarla fiziki olarak eksik bulunduğu belgelendirilmiş. Bu süre zarfında yıllardır bu binada hizmet veren doktorlarımız, sağlık görevlileri ve hastane yöneticilerini tebrik etmek gerekiyor.



Bingöl Gazetesi


Geri Dön