24 / 04 / 2024

Bingöl'deki 2 bin 500 emekli konut arsası bekliyor!

Bingöl'deki 2 bin 500 emekli konut arsası bekliyor!

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Bingöl Şube Başkanı Mehmet Evran, derneğe üye 2 bin 500 emeklinin konut yapımı için arsa sorunun çözülmesini beklediklerini açıkladı.



Tüm İşçi Emeklileri Derneği Bingöl Şube Başkanı Mehmet Evran, 2500 üyelerine konut yapımı için arsa sorununun çözülmesini istediklerini açıkladı. 


Emeklilere arsa tahsisi için Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan destek beklediklerini belirten  Evran, "Sayın Başbakanımızın emeklilere 240 ay vade 250 TL taksitle ev verileceğini açıklaması ile genel merkezimiz, şubelerimize konutu olmayan emeklerimizden konut almak isteyenlerin taleplerinin kayıt altına alınması için talimat vermiştir. Şube olarak üyelerimize duyurular yaparak bugüne kadar konut almak isteyen toplam 2500 SSK ve BAĞ-KUR emeklisi üyelerimizin ön talep kayıtlan ve evrakları alınmıştır" şeklinde konuştu.


Evran, son olarak şu şekilde konuştu, "Derneğimize üye 2500 işçi emeklisinin konut ihtiyacını karşılayacak, ilimiz merkez ilçesi sınırlan içerisinde, maliye hâzinesi mülkiyetinde bulunan, imar planında konut yapımına uygun, Kültür Mahallesinde ve Ekinyolu Köyü sınırlan içerisinden bulunan parsellerin,  TOKİ  konut yapımı için tahsisi dosyası hazırlanmıştır. Valilik kanalı ile orman müdürlüğümüze sunulan, konu ile ilgili 2 adet müracaat dilekçemiz bulunmaktadır. Talebimiz; Bingöl ilinde bulunan derneğimize üye 2500 SSK ve BAG-KUR emeklisi üyelerimizin konut ihtiyacının karşılanması için arsa tahsis edilmesidir.''



Haber 12


Geri Dön