19 / 04 / 2024

Bingöl'deki deprem konutları yıkılacak!

Bingöl'deki deprem konutları yıkılacak!

Bingöl'de 1971 depremi sonrasında inşa edilen deprem konutlarının, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmasına karar verildi. Yıkılacak bin 71 konutun yerine, bin 232 konut inşa edilecek.



Bingöl'de 1971 yılında meydana gelen deprem sonrasında Kültür Mahallesi'nde inşa edilen deprem konutları yıkılacak.


2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yıkılacak konutların çalışmaları Belediye Başkanı Yücel Barakazi tarafından incelendi.


Deprem konutların yıkılıp yeniden yapılacağını ve hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Barakazi, yıkım çalışmalarının yakın zamanda tamamlanacağını söyledi. 


Yıkılacak bin 71 konutun yerine, bin 232 konut inşa edileceğini söyleyen Barakazi, "Bir kısım vatandaşlarımız henüz evlerini boşaltmadı. Onlarda Ramazan bayramı sonrası boşaltacaklar ve bu kısımda yıkılacak. Biz yapım ihalesiyle ilgili şartnamelerimizi hazırlıyoruz. Amacımız biran önce buradaki yapım işlerini başlatmaktır. Hedefimiz bu yıl yıkımı tamamlayarak, yapıma başlamaktır. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde herhangi bir aksilik olmazsa en azından kaba inşaatlarını bitirip ona göre bir yol almak istiyoruz" şeklinde konuştu.



Çapakçur Gazetesi


Geri Dön