19 / 04 / 2024

Bio İstanbul Anadolu Yakası'na da geliyor!

Bio İstanbul Anadolu Yakası'na da geliyor!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bio İstanbul konseptinde bir projeyi 2 yıl içerisinde Anadolu Yakası'nda da hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi...



Türkiye'nin en gelişmiş çocuk hastanesi, ileri biyomedikal araştırma - geliştirme parkı ve akıllı ve ekolojik yaşam alanlarından oluşan Bio İstanbul, görücüye çıktı. 2.2 milyar dolar yatırımla Başakşehir'de hayata geçirilen proje,  Türkiye'nin en akıllı ve ekolojik projesi olma özelliği taşıyor. 


Bio İstanbul satış ofisinde yapılan açılışa Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Bio Cİty Development Company Group CEO'su ve Bio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Elie Haddad katıldı. 



2 yıl içinde Anadolu Yakası'nda da geliştirilecek

Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bilim ve çocuğu merkeze alan Bio İstanbul projesinin kendilerini için çok özel bir proje olduğunu söyledi. Bio İstanbul konseptinde bir projeyi 2 yıl içerisinde Anadolu Yakası'nda da hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, "Çocuk hastanesi bizi ayrı bir heyecanlandırıyor. Çünkü çocuk gelecek demek, umut demek. Bundan dolayı bilimi ve çocuğu merkeze alan Bio İstanbul projesinin bizde çok ayrı bir yeri var" dedi.


"Beyin göçü beyin paylaşımına dönüşecek"

Yurtdışında çalışan birçok Türk bilim insanının Bio İstanbul projesi ile çalışma ortamı bulacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, beyin göçünü beyin paylaşımına dönüştüreceğiz dedi. Müezzinoğlu, amacımız hem yurtdışında hem de yurtiçinde düşünebilen ve geliştirebilen bir vizyon geliştirmek istiyoruz diye konuştu. 



"İstanbul'un dünya çapında megapol olma gücünü artıracak"

Bio İstanbul projesinin yıllardır üzerinde çalıştıkları bir proje olduğunun altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bio İstanbul gibi projelerle İstanbul'un dünya çapında bir megapol olma gücünü artırdığını söyledi. 


"20 bin kişiye istihdam sağlayacak"

Bio İstanbul projesinin tamamlandığında 20 bin kişiye istihdam sağlayacağının altını çizen Bakan Bayraktar, projenin 3 yılda tamamlanacağını ve 10 bin kişilik bir nüfusa ev sahipliği yapacağını söyledi. 


"Türkiye'nin sağlık konusunda marka değerini artıracak"

Projenin Türkiye'nin sağlık konusunda marka değerini artıracağını ifade eden Bayraktar, "Devlet olarak sağlık konusunda bir çok atılımlar yaptık. Fakat özel sektörle birlikte bu çalışmalar daha farklı bir boyuta taşınacak. Projeye şimdiden birçok ilaç firması ilgi gösteriyor. Bio İstanbul projesi Türkiye'nin sağlık konusunda marka değerini artıracak" şeklinde konuştu.


"Yurtdışındaki Türk bilimi insanları ile anlaşma yapıldı"

Yurtdışında çalışan birçok bilim insanı ile Bio İstanbul projesinde çalışmak üzere şimdiden anlaşma yapıldığını açıklayan Bayraktar, "Bugüne kadar Türk bilim insanları Türkiye'de çalışma alanı bulamadığı için yurtdışına gittiler. Dünyanın çeşitli ülkelerinde birçok Türk bilim insanı var. Bio İstanbul sayesinde artık Türkiye'ye gelecek" ifadesinde bulundu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön