26 / 04 / 2024

Bio İstanbul projesi iptal mi?

Bio İstanbul projesi iptal mi?

Bio İstanbul iptal mi oldu? Bio İstanbul satış ofisi telefonları neden açılmıyor? Bio İstanbul projesinde son durum ne? Bio İstanbul fiyatları nedir? Bio İstanbul Artaş İnşaat projesi mi oldu? İşte Bio İstanbul'da son durum...



Bio İstanbul projesi iptal mi?


Bio İstanbul projesinden uzun süre ses seda çıkmayınca, emlak yatırımcıları ve projeden konut almak isteyen okurlarımız Emlakkulisi.com'un kurucusu Tebernüş Kireçci'nin sitesi www.tebernuskirecci.com.tr üzerinden soru yağdırmaya başladı... 


Bio İstanbul projesi iptal mi oldu?


İstanbul Kayabaşı Batı Resneli Çiftliği Bölgesi'nde hayata geçirilecek olan Bio İstanbul projesi, yüzde 45 TOKİ iştiraki  Emlak  Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş. (EPP) ve yüzde 55 yabancı fon ortaklığıyla hayata geçiriliyor.. 2.2 milyon dolar yatırım bedeline sahip Bio İstanbul, İstanbul’un iş merkezlerine 25 kilometre uzaklıkta 2 milyon metrekarelik bir alan üzerinde kuruluyor.



Bio İstanbul projesinde büyük bir değişiklik yapıldığını 8 Temmuz 2014'te duyurmuş ve Bio İstanbul'un el değiştirmeyip yönetim kadrosunun değiştiğini, böylelikle proje ortaklarından EPP ve Artaş İnşaat'ın ön plana çıkarken şimdiye kadar hep vitrinde olan Bio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı Elie Haddad ve Bio İstanbul Operasyon Şefi Drew Carr-Ellison geri plana çekileceğini bildirmiştik...


Bio İstanbul'daki büyük değişiklik haberimiz için tıklayın!


Artaş İnşaat'ın Bio İstanbul'daki payı ne? 


Projenin yüzde 45'lik Türk ortaklığı içinde arazi sahipliğiyle yüzde 12,5 hissesi bulunan Artaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Emlakkulisi.com'a yaptığı açıklamada Bio İstanbul projesinin iptal edilmediğini söyledi. 



Bio İstanbul projesi iptal mi?

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Bio İstanbul projesinin ortaklarından Süleyman Çetinsaya (sağda)...



Proje hakkında söz sahibi olarak EPP'yi adres gösteren Çetinsaya, Bio İstanbul projesindeki son durumla ilgili olarak, "Projenin yüzde 55 ortağı olan yabancı fonun yönetimini başka bir fona devredildi. Yeni yabancı ortaklarla 55 yabancı -45 EPP ortaklığı devam ediyor. Bizim orada yüzde 12,5 oranında ortaklığımız var. O da bölgede arsalarımız olduğu için" dedi. 



Bio İstanbul'da para iadesi yapıldı!


Bio İstanbul projesinde konut alıcılarına herhangi bir para iadesi yapılıp yapılmadığına dair sorumuzu cevaplandıran Çetinsaya, "Yabancı fon sahibinin değişmesi nedeniyle, kaporasını geri almak isteyen müşterilere kapora iadesi yapıldı" diye konuştu.



Projede son durum ne? 


Bio İstanbul projesinin son durumu hakkında bilgi veren Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya, "Bio İstanbul için son olarak imar planları yazıldı, 18 uygulaması yapıldı" dedi.



Bio İstanbul satış ofisi telefonları neden açılmıyor?


Bio İstanbul'un Batı Resneli Çiftliği Mevkii'nde bulunan satış ofisi, Zorlu Center'a taşınıyor. Yaklaşık 15 günü bulacağı ifade edilen satış ofisinin taşınması nedeniyle Bio İstanbul'un internet sitesi bioistanbul.com.tr'de yer alan 0 532 111 2 246 (BIO) numaralı telefona taşınma sebebiyle 'şimdilik' cevap verilemiyor...



Bio İstanbul fiyat listesi!


Bio İstanbul'da yer alan konutların metrekare fiyatı, Temmuz 2013 itibariyle 4 bin TL olarak belirleniyor. Bio İstanbul proje fiyat listesinin de yabancı fon değişikliğinin tamamlanmasının ardından yapılacak basın açıklaması ile duyurulması bekleniyor.



18 uygulaması nedir? 


"İmar sınırı içinde bulunan binalı veya binasız arsa ve arazileri malikleri veya diğer hak sahiplerinin muvafakatı aranmaksızın, birbirleri ile, yol fazları ile, kamu kuruluşlarına veya belediyelere ait bulunan yerlerle birleştirmeye, bunları yeniden imar planına uygun ada veya parsellere ayırmaya, müstakil, hisseli veya kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahiplerine dağıtmaya ve re’sen tescil işlemlerini yaptırmaya belediyeler yetkilidir. Sözü edilen yerler belediye ve mücavir alan dışında ise yukarıda belirtilen yetkiler valilikçe kullanılır.


Belediyeler veya valiliklerce düzenlemeye tabi tutulan arazi ve arsaların dağıtımı sırasında bunların yüzölçümlerinden yeteri kadar saha, düzenleme dolayısıyla meydana gelen değer artışları karşılığında “düzenleme ortaklık payı” olarak düşülebilir. Ancak bu maddeye göre alınacak düzenleme ortaklık payları, düzenlemeye tabi tutulan arazi ve arsaları düzenlemeden önceki yüzölçümlerinin yüzde otuz beşini geçemez."


18 uygulaması hakkında daha detaylı bilgiler için tıklayın!



Bio İstanbul nerede? 


Bio İstanbul, İstanbul’un Başakşehir İlçesi’nde Sazlıdere Baraj Gölü’nün yanında yer alıyor. Üç ayrı vadiden oluşan Bio İstanbul arazisi, Atatürk Havalimanı ve inşa edilmesi planlanan üçüncü havalimanına 20 km yakınlıkta. Vadinin tam karşısında dünyanın sayılı stadyumlarından Atatürk Olimpiyat Stadyumu bulunuyor.


Geri Dön