25 / 04 / 2024

Bio İstanbul projesi son durum!

Bio İstanbul projesi son durum!

Başakşehir Resneli Çiftliği'nde hayata geçirilen Bio İstanbul projesinin satış ofisinde çalışmalar devam ediyor. Bio İstanbul projesi son durum hakkındaki gelişmeler iki hafta içinde açıklanacak...




Başakşehir Resneli Çiftliği'nde yükselen Bio İstanbul projesinin satış ofisinde çalışmalar sürüyor. Proje hakkındaki son durum bilgileri iki içinde açıklanacak. Bio İstanbul tamamlandığında İstanbul'un küresel çapta sağlık merkezi olacak. Türkiye'nin ilk biomedikal bilim parkına sahip olacak Bio İstanbul 25 bin metrekarelik alan üzerinde teknoloji ve araştırma üssü olarak inşa ediliyor. Biyomedikal, tıp ve ilaç sanayilerinde araştırma ve geliştirme merkezi olacak projede 500 milyondan fazla kişiye hizmet sunulması hedefleniyor. 


Bio İstanbul projesi son durum!


Bio City Development Şirketi'nin projesi Bio İstanbul, TOKI iştiraki olan Emlak Pazarlama Proje Yönetimi EPP ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığı ile yükseliyor. Proje dahilinde Çocuk Araştırma Hastanesi ve entegre Ar-Ge birimleri ile ticaret alanları ve konut alanları yer alıyor. 


Bio İstanbul projesi son durum!


2 milyar dolarlık yatırım değeri ile Bio İstanbul'da 15 bin konut ve 40 bin çalışan bulunacak. Bio İstanbul projesinde aynı zamanda alışveriş merkezleri, restoranlar, okullar, kültür - sanat programları, geniş park alanları konumlu olacak. 


Bio İstanbul projesi son durum!


Uluslararası Sürdürebilirlik Sertifikasyonu'na sahip projenin teknolojik altyapısı ise IBM tarafından gerçekleştirilecek. Yeşil alanları ve aktiviteleri ile de dikkat çeken Bio İstanbul'da ilaç, tıbbi teknoloji, akademi, araştırma geliştirme, iletişim teknolojileri ve sağlık sektörlerinde hizmet veren firmalar da yer alacak. 



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 



Geri Dön