23 / 04 / 2024

Bio İstanbul projesinin ilk ayrıntıları açıklandı! Projeden ilk fotoğraflar!

Bio İstanbul projesinin ilk ayrıntıları açıklandı! Projeden ilk fotoğraflar!

Bio İstanbul 2.2 milyar dolar bütçesi ile BCDco, EPP ,TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortak girişimi ile hayata geçecek. Proje içerisinde hastane, otel ve konut projesi yer alacak. Proje; 15 bin kişinin yaşayabileceği şekilde tasarlanacak...  



AECOM şirketlerinden birisi olan Davis Langdon, Türkiye'nin ilk biyomedikal araştırma parki olan Bio İstanbul projesi için İnşaat Maliyet Danışmanı ve Program Müdürü olarak atandı. İşveren kuruluş olan Bio City Development Firması BV (BCDco) sözkonusu atama dün gerçekleştirildi.

Türkiye ve Doğu Akdeniz Bölgesinde kayda değer bir nüfusa hizmet verecek, yaklaşık 192 hektarlık bir alan üzerinde kurulu olan proje, son teknolojiye sahip üçüncü basamak sağlık hizmeti verebilen çocuk hastanesi, ileri biyomedikal araştırma ve geliştirme tesisleri, ticari üniteler, perakende ve konut projelerinden oluşuyor. Proje, Türkiye'de türünün ilk örneğini teşkil ediyor.

Davis Langdon, BCDco ile ilk fizibilite çalışmaları ve projenin finansal durum değerlendirme aşamalarında oldukça yakın bir temas halinde çalışmıştır. Bu yeni proje, Davis Langdonın sağlık alanında uzman olduğu maliyet ve program yönetimi hizmetlerini AECOM‟un mühendislik deneyimi ile birleştirecek ve İstanbul‟da ki AECOM ofisinin yönetimi ile gerçekleşecek.

Bio İstanbul 2.2 milyar dolar bütçesi ile BCDco, EPP ,TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortak girişimi ile hayata geçecek. Bio İstanbul'un bölgedeki ana medikal üs olmasını sağlayacak tesisler, dünyanın önde gelen ilaç firmaları , medikal teknoloji ve biyomedikal bilişim firmaları olacak.

15 bin kişinin yaşayabileceği ve 35 bin çalışanını bünyesinde barındırabilecek şekilde tasarlanan proje, konusunda aynı zamanda Türkiye'nin uluslararası sürdürülebilirlik (LEED/BREEAM) sertifikasyonuna sahip ilk projesi olacak.

Bio İstanbul projesinin ilk aşamasının Eylül 2011'de ve inşaat sürecinin 2012 yazında başlaması öngörülüyor. Davis Langdon aynı zamanda BCDco ile Asya, Orta Doğu ve Avrupa'da başka projelerde de beraber çalışıyor.

BCDco CEO su Drew Carr-Ellison'nun proje üzerindeki yorumları aşağıdaki şekilde gerçekleşti:
Bio İstanbul, Türkiye ve yakın bölgelerdeki pediatrik ve biomedikal araştırmaları biraraya getiren tutkulu ve özel bir projedir. Örnek vermek gerekirse, Türk İlaç Endüstrisi bugün yaklaşık yılda 40 milyon doları araştırma ve geliştirme için fon olarak ayırmaktadır. Karşılaştırınca, belli başlı büyük batı ekonomilerinin ilaç endüstrisine yılda 10 milyar dolardan daha fazla para harcamadığını göreceksiniz. Bu proje ile Türkiye nin bilgiye dayalı bir ekonomiye geçişinin önemi daha da kesinlik kasanmaktadır. Araştırma ve geliştirme firmaları için vergi ve altyapı teşvikleri ile de fayda sağlayacak olan Bio İstanbul, gelecekte Türkiye'deki medical endüstri için evsahipliği yapcaktır.

Proje sürecine katılan herkes için aynı önemdeki bir diğer konu ise, Bio İstanbul dahilindeki tüm çalışanlar ve proje içerisinde yaşacak olanlar için yüksek standartlarda yaşam kalitesi sağlanması olmuştur. Proje sınırları içerisinde, bünyesindeki kent metro istasyonundan dağılan ve, 21. yüzyıl beklentilerini karşılayan çağdaş bir tramvay çalışacaktır. Türkiye'nin kendi büyük müteahhit firmaları ile de temasa geçecek olmakla beraber, Davis Langdon'ın uzman danışman ekibi ve uluslararası tecrübesi ile kalite, zaman ve bütçe dahilinde kacak tüm hedeflerimizi gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz.
          
Davis Langdon sağlık bölümü direktörü Philip Hynard ekledi;
Türkiye için en ileri sağlık ve araştırma tesislerinden oluşan son derece yenilikçi bir proje olacaktır. Hem geleneksel sınırların ötesine geçen bir senaryo etrafında, hem de ululslararası standarları yeniden tanımlayacak olan bir projede çalışma fırsatı tüm AECOM ailesine büyük heyecan verecektir.


Geri Dön