24 / 04 / 2024

Bio İstanbul'a Kanal İstanbul engeli!

Bio İstanbul'a Kanal İstanbul engeli!

Başakşehir’de Sazlıdere Baraj Gölü kenarında hayata geçirilecek olan Bio İstanbul projesinde satışlar durduruldu. Türkiye'nin ilk ekolojik biyomedikal parkı projesi Bio İstanbul projesinin iptal olup olmayacağı henüz belli değil...




2.2 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek olan Bio İstanbul, İstanbul’un iş merkezlerine 25 kilometre uzaklıkta 2 milyon metrekarelik bir alan üzerinde kurulacaktı.


Türkiye'nin ilk ekolojik biyomedikal parkı projesi olma özelliği taşıyan  Bio İstanbul'un inşa edileceği bölgede şu an Kanal İstanbul projesi nedeniyle farklı bir çalışma sürdürülüyor.


Kanal İstanbul nedeniyle projenin değişebileceğini dile getiren Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi yetkilileri satışların durduğunu dile getirdi. Kararların henüz netleşmediğini belirten yetkililer Bio İstanbul'un iptal olabileceğini söyledi.



Bio İstanbul projesi detayları:


Bio City Development Company’nin biyomedikal sistemli şehirler yaratma vizyonu ile tasarlanan Bio İstanbul enerji tasarrufu sistemlerine sahip olmasıyla dikkat çekmişti. Akıllı yaşam seçenekleri bulunan Bio İstanbul, çevre dostu sürdürebilir hizmetler sunan bir şehir olarak planlanmıştı.


Türkiye'nin ilk ekolojik biyomedikal parkı projesi olan Bio Istanbul’da ayrıca kaliteli ofis ve iş yerleri, 8 Ar-Ge binası, tıp üniversitesi, sanat performans merkezine ek olarak Sazlıdere Baraj Gölü ve doğa manzaralı konutlar yer alacaktı. Dikkatle hazırlanmış bir kalkınma planı ile tasarlanan proje, alt yapı ve sosyal olanakları benzersiz bir yaşam alanı vaat edilmişti.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com





Geri Dön