25 / 04 / 2024

Bir arsa üzerindeki birden fazla bina nasıl numaralandırılır?

Bir arsa üzerindeki birden fazla bina nasıl numaralandırılır?

Bir sokakta yer alan arsaların ve arsa üzerindeki binaların nasıl numaralandırılması gerektiği, Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, bir arsa üzerindeki birden fazla bina nasıl numaralandırılır?



Bir arsa üzerindeki birden fazla bina nasıl numaralandırılır?

Bir sokakta yer alan arsaların ve arsa üzerindeki binaların nasıl numaralandırılması gerektiği, Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Bir sokak üzerinde arsalar mevcut ise; Parsellenmiş arsaların her birine birbirini takip eden, bağımsız bir numara verilir. Birden fazla sokak veya caddeye cephesi olan arsalara, her sokak veya caddeden bağımsız bir numara tahsis edilir.

             

Parsellenmemiş arsaların her birine, cephesi civardaki parsel cepheleri ile kıyaslanarak, arsanın ileride meydana getirmesi muhtemel parsel sayısı kadar bağımsız numara tahsis edilir. Peki, bir arsa üzerindeki birden fazla bina nasıl numaralandırılır?


Bir arsa üzerine inşa edilen birden fazla binanın numaralanması

İmar planına göre tek parsel görünen ve kendisine bir numara tahsis edilmiş olan arsaya birden fazla bina yapıldığı takdirde:

            

Aynı sokakta, bu binalardan sonra numara almış başka bir bina mevcut değilse, arsa üzerine inşa edilen binalardan birincisine, arsaya tahsis edilmiş numara ve diğer binalara da bu numarayı takip edecek şekilde bağımsız numaralar verilir. 


Yapılan binalardan sonraki arsalara daha önce tahsis edilmiş numaralar son verilen numara esas alınarak düzeltilir.

           

 Aynı sokakta bir arsa üzerine inşa edilen binalardan sonra gelen, önceden numara almış binalar mevcut ise, arsaya tahsis edilen numara, üzerine inşa edilen binalardan birincisine verilir. Diğer binalara bu numaradan sonra "/" işareti konularak 1,2,3,… eklenmek suretiyle oluşturulan numaralar verilir 


Apartman iç kapı numaraları nasıl verilir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön