20 / 04 / 2024

Bir evi olan çalışan emlak vergisi öder mi?

Bir evi olan çalışan emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi ödemelerinde; sıfır oranlı emlak vergisi olarak da tanımlanan muafiyetlikten kimler faydalanabilir? Bir evi olan çalışan emlak vergisi öder mi? İşte emlak vergisi muafiyetlik şartları...



Bir evi olan çalışan emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi ödemelerinde, bazı gayrimenkul sahipleri bu vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Sıfır oranlı emlak vergisi olarak da tanımlanan muafiyetlikten kimler faydalanabilir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi muafiyetliği için 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olma şartı aranıyor. Bu şartı yerine getirmeyen; 200 metrekareden büyük tek meskene sahip olan ya da 200 metrekareden küçük de olasa 1'den fazla mesken sahibi olanlar emlak vergisinden muaf tutulmuyor.


Ayrıca tek mesken muafiyetinden faydalanılabilmesi için bazı özelliklere de sahip olunması gerekiyor. Emlak vergisi kanunu esaslarına göre vergi muafiyeti geliri sınırlı olanlara uygulanıyor. Peki, bu doğrultusa bir evi olan çalışan emlak vergisi öder mi?


Emlak vergisinden muaf olan mesken sahipleri:

Başka bir geliri olmayan;

Emekliler, 

Özürlüler, 

Gaziler,

Şehitlerin dul ve yetimleri, 

Hiçbir geliri olmayan işsizler, 

Ev hanımları.


Yukarıda sıralanan muafiyetliklere göre çalışanlar tek meskene sahip olsalar bile emlak vergisi muafiyetinden faydalanamıyor.


Emlak vergisinden muaf olamayan gayrimenkul sahiplerinin 31 Mayıa'a kadar vergi ödemelerinin ilk taksitini ödemeleri gerekiyor.



Bir evi olan emekli emlak vergisi öder mi?



Geri Dön