28 / 03 / 2024

Bir gün AVM yaparsam Vahap Küçük'e danışacağım!

Bir gün AVM yaparsam Vahap Küçük'e danışacağım!

LC Waikiki'nin patronu Vahap Küçük'ün başarılarını öven Hüsnü Özyeğin, "Sayın Küçük, inşaatı tamamlanmış AVM'de hazır merdivenleri söktürmüş bir isim. Yarın öbür gün AVM yaparsam Vahap'a danışacağım" dedi.



PERAKENDE gayrimenkul sektöründeki kariyerine devam ederken genç yaşta hayatını kaybeden Alp Alkaş anısına, JLL Türkiye ve Özyeğin Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi İstanbul'da tanıtıldı. JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş'ın oğlu olan Alp Alkaş'ın adını taşıyan merkezin tanıtımından önce LC Waikiki ve Küçükler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük liderliğinde "Özel Dönemlerde Özgün Yönetim-LCW Bir Başarı Öyküsü" başlıklı bir ders yapıldı. 


Küçük'e iş tecrübelerini paylaştığı için teşekkür eden Fiba Holding ve Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin'in, "Sayın Küçük, inşaatı tamamlanmış AVM'ye giderek orta alandaki hazır merpenleri söktürmüş bir isim. Yarın öbür gün AVM yaparsam hem Avi'ye hem Vahap'a danışacağım mutlaka" demesi katılımcıları güldürdü. 

Özyeğin. Küçük'ün yakında Avi Alkaş'ın işini elinden alabileceği esprisini de yaptı. Ne yaparsak azdır Bu arada merkezin tanıtımında konuşan ve Avi Alkaş'ın kendisine Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi eğitimi fikriyle geldiğinde çok heyecanlandığını belirten Özyeğin, "Avi bana 'bir merkez kuralım Alp'in adına' dediği zaman, ben hemen üzerine atladım fikrin. 


Çünkü Avi hakikaten AVM sektöründe. perakende sektöründe bu işin duayeni ve bunu üniversiteyle beraber yapma konusu benim çok hoşuma gitti. Özyeğin Üniversitesi'nin en önemli özelliği sektörlerle iç içe olmak, gerek bizim öğrencilerimizi gerek piyasadaki iş insanlarını hocalarımızla buluşturmak ve karşılıklı birbirimizden istifade etmek. Çünkü Türkiye'de en fazla geliştirmemiz gereken konu eğitim... Eğitim konusunda ne yaparsak azdır" diye konuştu. 


Avi Alkaş da AVM ve perakendecilik sektörüne artan eğitimlerle katma değer katmak içiıı çalıştıklarını kaydetti. Alkaş eğitimlere ilişkin şu bilgileri aktardı: "Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) ilk kez Özyeğin Üniversitesi Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi çatısı altında 4-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında bir eğitim programı düzenleyecek. İki yılda bir kez düzenlenen Asya Pasifik Gayrimenkul Araştırma Sempozyumu, 2016 yılının haziran ayında, Singapur Üniversitesi, Hong Kong Üniversitesi ve Tsinghua Üniversitesi iş birliğiyle İstanbul'da gerçekleştirilecek." Hintli Harvard dekanı çok şey anlatıyor 6 YILDIR Harvard Üniversitesi işletme Fakültesi Dekan Danışma Kurulu'nda olduğunu hatırlatan Hüsnü Özyeğin, fakülte dekanının 4 yıldır Hindistan doğumlu Nitin Nohria olduğunu anlattı. Özyeğin, "Harvard gibi ve işletme fakültesi gibi Amerika'nın çok 'gerçek Amerikalı-Beyaz Anglosakson, Protestan' kesiminin nasıl bir Hintli dekanı seçtiği eğitimin dünyada geldiği nokta konusunda çok şey anlatıyor" dedi. 


Vatan


Geri Dön