25 / 04 / 2024

Bir villa ne kadara mal olur?

Bir villa ne kadara mal olur?

Villalar genelde kent dışında veya yazlık bölgelerde bulunan müstakil evler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu konumdaki bir arsaya villa nasıl yapılır? Bir villa ne kadara mal olur?



Bir villa ne kadara mal olur?

Villalar genelde kent dışında veya yazlık bölgelerde bulunan müstakil evler olarak karşımıza çıkıyor. Bu evler 2-3 katlı olarak tasarlanıyor. 


Denize yakın bir yerde konumlanan villalar, bahçeli ve havuzlu olarak inşa ediliyor. Genelde güney cephesine bakacak şekilde konumlandırılan villalarda büyük balkonlara, teraslara yer verilir.


Villalarda planları itibariyle, genellikle giriş katlarında salon ve mutfağa yer veriliyor. Ayrıca ıslak zeminin de bulunduğu villalarda üst katlarda yatak odaları bulunuyor.


Peki, yazlık bir bölgede arsanız olduğunu ve villa yapmak istediğinizi düşünelim. Villa inşaat maliyeti nedir? Bir villa ne kadara mal olur?


Villa inşaat maliyeti 2015..

Ucuz inşaat malzemeleri ile ucuz işçilik metrekare maliyetini düşürürken, kaliteli malzeme ve işçilik de maliyeti yükseltiyor.


Villanın kat sayısı, oda sayısı, balkon ile teras sayısı ve büyüklükleri de villanın maliyetini etkileyen unsurlar arasında yer alıyor.


Evin içerisindeki iç kapılar, duvar ve yerde kullanılacak malzelemelerin de masrafları maliyete ekleniyor. Villa inşaat maliyeti ortalama metrekare başına 600 TL - 1200 TL arasında değişiyor. 


Buna göre 300 metrekarelik bir arsa üzerinde ortalama inşaat maliyetini hesaplayalım.


Metrekare başına maliyet 750 TL olsun. 300 X 750 = 225 bin TL.



Bir dairenin maliyeti ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön