25 / 04 / 2024

Birecik OSB için arazi incelemesi yapıldı!

Birecik OSB için arazi incelemesi yapıldı!

Birecik Organize Sanayi Bölgesi için arazi incelemesi yapıldı. Bölgeye büyük avantaj sağlayacak ve 110 hektar alana kurulacak olan bölgenin 1 milyon 142 bin TL'ye mal olması bekleniyor.



Birecik Kaymakamlığı'ndan alman bilgiye göre; Birecik İlçe Kaymakamı Deniz Zeyrek, Birecik Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) kurulacağı arazide incelemelerde bulundu. 

Birecik Sanayi Bölgesi hakkında Kaymakam Zeyrek'e ayrıntılı bilgi veren Birecik OSB Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz, imar planı bakanlık tarafından onaylanmış olan projenin 110 hektarlık alana kurulacağını, projenin toplam maliyetinin 1 milyon 142 bin 500 TL olduğunu ve bu maliyetin 729 5ın 269 TL sinin, 'Birecik OSB ile Kalkmıyor' adı altında Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından hibe edileceğini ifade etti. 

Yılmaz teşvik sisteminde 6. bölgede bulunma sebebiyle bunun yatırımcılara büyük avantaj getirdiği gibi bölge halkına da istihdam sağlayacağını belirti. Yılmaz, projenin yatırımcılardan büyük ilgi gördüğünü ancak en çok istihdam sağlayacak yatırımcılara öncelik vereceklerini söyledi. 

Organize Sanayi Bölgesi yapılacak arazinin önemi hakkında bilgi veren Yılmaz, Birecik' e mesafesi 17 km, otoban çıkışma 13 km Gaziantep'e 68 km ve Şanlıurfa' ya 78 km olduğunu belirtti. 


Ayrıca Birecik Ticaret Odası Başkanı Müslüm Acar da Kaymakam Zeyrek'e proje ile ilgili bilgi verdi. 


Projenin yatırımcılara ve bölge halkına büyük katkı sunacağını belirten Acar, projeye ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirtti. 


İlçe Kaymakamı Zeyrek, OSB ve Birecik'e hizmet getirme konusunda kaymakamlık olarak her konuda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. 


Gazete İpekyol


Geri Dön