29 / 03 / 2024

Birleşmiş Milletler Turizm Zirvesi 15 Kasım'da İstanbul'da !

Birleşmiş Milletler Turizm Zirvesi 15 Kasım'da İstanbul'da !

Türkiye, dünya kentlerinin geleceğinin tartışılacağı Birleşmiş Milletler Turizm Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak...



Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Kent Turizmi Küresel Zirvesi 15 Kasım 2012 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.


AA muhabirine açıklamalarda bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye olarak 2023 hedeflerinin 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir elde etmek olduğunu kaydetti.


Zirveye katılım ücretsiz olup, kayıt yaptırmak isteyenler ''www.turizmzirvesi.org'' adresli internet sitesine girerek kayıt yaptırabilirler.Zirvenin açılış konuşmalarının, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, UNWTO Genel Sekreteri Sayın Taleb Rifai ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor.


Zirvede konuşmacılar, dünya turizmine yön veren yerli ve yabancı güçlü isimlerden oluşacak. ''Kentlerin Gelişiminde Turizm Stratejik Rolü'' konulu birinci oturumda, UNWTO Rekabet, Dış İlişkiler ve Ortaklıklardan Sorumlu İdari Direktörü Marcio Favilla, UN HABITAT İdari Direktörü Joan Clos, konuşma yapacak.


Geri Dön