19 / 04 / 2024

Birol Polat: Arsa yatırımı Türkiye’de kaybettirmiyor!

Birol Polat: Arsa yatırımı Türkiye’de kaybettirmiyor!

Emlak İstasyonu Yönetim Kurulu Başkanı (Ceo) Birol Polat, yatırımcıların riskli yatırımlar yerine riski az olması ve orta vadede daha çok kazandırması nedeniyle arsa yatırımı gibi daha güvenilir yatırımlara yöneldiğini iddia etti.



Emlak İstasyonu Yönetim Kurulu Başkanı (Ceo) Birol Polat, yatırımcıların Seçim hesapları yapılırken olası senaryolara karşın yatırımcılar da yönlerini belirlemeye çalışıyor riskli yatırımlar yerine riski az olması ve orta vadede daha çok kazandırması nedeniyle  Arsa yatırımı gibi daha güvenilir yatırımlara yöneldiğini iddia etti.

 

Polat, ‘’Bu ivme önümüzdeki günlerde daha çok artacaktır. Net bir rakam vermek için henüz erken ama Türkiye’nin dört bir yanından  aldığımız bilgilere göre seçimin yaklaşması olmasına karşın arsa taleplerinde adeta bir patlama var’’ dedi.

 

ARSA YATIRIMCISININ GÖZDESİ KOCAELİ

 

Polat, İstanbul gibi büyük metropoller de arsaların azalması nedeniyle yatırımcıların Kocaeli, Tekirdağ gibi komşu illere yöneldiğine dikkat çekerek ‘’Sadece Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’nde seçimden beri en az 100 kişinin arsa alım satımı için tapuya başvurduğunu biliyoruz. İstanbul’un Kocaeli’ne doğru gelişmesinden bu ilimize büyük ilgi var’’ diye konuştu.

 

10 – 100 BİN LİRA ARASI ARSALARA RAĞBET FAZLA

 

Türk halkının toprağa yatırımı geleneksel olarak sevdiğini belirten Polat, ‘’Çünkü toprak yatırımı Türkiye’de kaybettirmiyor. Birçok zenginimizin yükselişinin temelinde de toprağa dayalı başarılı yatırımlar vardır. Özellikle 10 ile 100 bin arasındaki değerdeki arsalara yönelimin artacağını görüyoruz. Yatırımcılar aldıkları arsanın mutlaka tapusu olmasına da dikkat etmeli. Ekonomide yakalanan istikrar Türkiye’nin krize girmesini engelliyor. Ekonomideki sağlam yapı nedeniyle seçimden sonra da yatırımlarda bir azalma olmadı. Sadece Yatırımcı daha güvenilir yatırımlara yöneliyor’’ dedi.


Geri Dön