18 / 04 / 2024

Birol Polat: Emlak pazarlama geleceğin mesleği!

Birol Polat: Emlak pazarlama geleceğin mesleği!

Emlak İstasyonu CEO’su Birol Polat, emlak pazarlama işi hakkında konuştu.Polat, global emlak zincirlerine nazaran yüzde 30-40 daha ucuza franchise giriş ücreti aldıklarını belirtti.



Emlak pazarlama işini geleceğin mesleklerinden biri olarak gösteren Emlak İstasyonu CEO’su Birol Polat, global emlak zincirlerine nazaran yüzde 30-40 daha ucuza franchise giriş ücreti aldıklarını belirtiyor. Polat, "Bazı zincirlerin ofis başına ilk 5 yıl için 4 çalışan hesap edip, her çalışan için 200 dolar ücret alındığını biliyoruz. Ayrıca, ofislerin komisyon gelirinden pay almıyor. Biz 5 yıllık sözleşme karşılığı kabaca 20 bin dolar daha az aldığımız gibi, sadece aylık marka kullanma bedeli alıyoruz" diyor. Bir kere imzaladıktan sonra kenara çekilip seyretmediklerini, müşteri temsilcisi bulup eğitimlere destek olduklarını ifade eden Polat, şunları ekliyor:

 

"Piyasada yerli-yabancı emlak zincirleri var. Bunların önemli bölümü 5 yıllık isim hakkı anlaşması yapıyor. 5 yıllık anlaşma ile giriş  ücreti almıyor. Bazı zincirlerde girişimciler ağır yüklerden dolayı 6 ay sonra 'Bu iş bana göre değilmiş' deyip erken pes edebiliyor. 5 yıllık isim hakkı bedelini peşin ödediği için sistem dışına çıkarken parasını geri alamıyor. Biz bu noktada farklı olmak istedik. 2-3 yıllık isim hakkı anlaşması da yapıyoruz. Yatırım yapanın 6 ay sonra vazgeçtiğinde parası yanmıyor."


Birol Polat, kısa vadede ofis sayısını 15'den 25'ye çıkarmak istiyor, seçici davrandıklarını ekliyor.


Geri Dön