18 / 04 / 2024

Biruni Üniversitesi nerede?

Biruni Üniversitesi nerede?

Biruni Üniversitesi Ana Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Biruni Üniversitesi nerede? Biruni Üniversitesi'ne nasıl gidilir? Biruni Üniversitesi'ne giden İETT otobüsleri hangileri? Biruni Üniversitesi ücretleri ve taban puanları nasıl?



Dünya Eğitim Vakfı tarafından kurulan Biruni Üniversitesi'nin Ana Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Biruni Üniversitesi, Dünya Eğitim Vakfının başvurusunun sonucunda 27 Şubat 2014 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen 6525 sayılı kanunla, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Sistemi içerisinde, kamu tüzel kişiliğine sahip bir Vakıf Üniversitesi olarak yerini aldı.


Biruni Üniversitesi'nde hangi bölümler var? 


Rektörlüğünü Prof. Dr. Adnan Yüksel'in yaptığı Biruni Üniversitesi'nde Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendis ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi bulunuyor.



Biruni Üniversitesi nerede?


Biruni Üniversitesi'nde Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü de yer alıyor.


Biruni Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun bölümleri ise şunlar; Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Çocuk Gelişimi, Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Odyometri, Optisyenlik, Perfüzyon Teknikleri, Podoloji, Radyoterapi, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri...



Biruni Üniversitesi nerede?


Biruni Üniversitesi'nin tarihi Topkapı Surları’nın karşısındaki kampüsü, ulaşım yollarının merkezinde, Kazlıçeşme  Marmaray  istasyonuna 10 dakika, metrobüs durağına 15 dakika yürüme  mesafesinde, tarihi dokuyla  iç içe, şehrin merkezinde bir kampüs hayatı sunuyor.


Üniversitenin bulunduğu güzergahtan geçen İETT araçları şunlar;


48A - Göktürk - Kazlıçeşme Marmaray


93 - Zeytinburnu - Eminönü    


93C - Zeytinburnu - Beyazıt    


93M - Zeytinburnu - Mecidiyeköy    93T      Zeytinburnu - Taksim    


MR12 - Kazlıçeşme - Vezneciler    


1453 - Miniatürk - Panorama1453    


85C - Davutpaşa YTÜ - Kazlıçeşme 



Biruni Üniversitesi burs imkanları!


Biruni Üniversitesi'nde ilk yıla özel her öğrenciye yüzde 25, yüzde 50 veya yüzde 100 oranlarında burs imkânı sağlanıyor. Üniversiteye ilk 3 tercihinden yerleşecek öğrencilere de ek olarak yüzde 10 indirim uygulanıyor.


Biruni Üniversitesi nerede?

Biruni Üniversitesi nerede?


Ayrıca; Türkiye geneli LYS sıralamasında ilk yüze giren öğrencilere aylık 3.000 TL, ilk beş yüze giren öğrencilere aylık 1.000 TL, ilk bine giren öğrencilere aylık 500 TL ve ilk iki bine giren öğrencilere de aylık 350 TL destek bursu veriliyor.


Biruni Üniversitesi burs çizelgesini indirmek için tıklayın!



Biruni Üniversitesi iletişim bilgileri!


Biruni Üniversitesi Topkapı Kampüsü


Biruni Üniversitesi nerede?


Adres: 10. Yıl Caddesi Protokol Yolu No: 45 (Eski Kozlu Mezarlığı altı, Silivrikapı ve Belgratkapı İett durakları arası) 34010 Topkapı İstanbul


Telefon: 444 82 76 


Faks: +90 212 416 46 46


E-mail: [email protected]


Web: www.biruni.edu.tr


Biruni Üniversitesi Ana Yönetmeliği'ni indirmek için tıklayın!

Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön