19 / 04 / 2024

Bisiklet Yolları ve Mevlana Kültür Vadisi model olarak sunuldu!

Bisiklet Yolları ve Mevlana Kültür Vadisi model olarak sunuldu!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda birincilik ödülü alan projeleri tüm Türkiye’ye model olarak sundu



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda Konya’ya "Yaşanabilir ve Estetik Şehirler"de birincilik ödülü kazandıran Bisiklet Yolları ve Mevlana Kültür Vadisi projelerinin sunumunu yaptı.


Gazeteci-Yazar Yavuz Donat’ın moderatörlüğünü yaptığı oturumda her iki proje hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, Konya şehir merkezindeki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılmasıyla ilgili yürütülen Mevlana Kültür Vadisi Projesi’nin 4 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirildiğini ve projeye bugüne kadar 200 milyon TL harcandığını söyledi.


Tarihi Kent Merkezinin yenilenmesi konusunda birçok çalışma yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Tarihi Bedesten’de 2 bin 687 binanın restorasyonu ve yenilenmesiyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini vurguladı.


2023’TE BİN KM BİSİKLET YOLU HEDEFİ


Yaşam kalitesi açısından bisiklet yolları yapımını ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını önemli bulduklarını kaydeden Başkan Akyürek, yeni yapılan tüm yollara mutlaka bisiklet yolu ilave edildiğini hatırlattı. Konya’da artık bisiklet yolu olmayan cadde yapılmadığını kaydeden Başkan Akyürek, şu anda 200 kilometre olan bisiklet yollarında 2023 hedefinin bin kilometre olduğunu dile getirdi.


Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa bisiklet yolları ile ilgili standartları oluşturduklarını ve uyguladıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, Türkiye’deki ilk uygulamalardan olan Akıllı Bisiklet projesinden de bahsetti.


Konya’da 500 akıllı bisikleti hizmete sunduklarını hatırlatan Başkan Akyürek, Akıllı Bisikletlerin yaz aylarındaki günlük kullanımının 10 bin kişiyi bulduğunu ifade etti.


Konya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön