19 / 04 / 2024

Bişkek'te inşaatlara ruhsat verilmeyecek!

Bişkek'te inşaatlara ruhsat verilmeyecek!

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek’te, yeni inşaat ve üzerinde inşaat yapılacak arsa için ruhsat işlemi, inşaat projelerin onayı aşamasında tespit edilen usulsüzlükler giderilene kadar, geçici olarak durduruldu.



Kırgızistan'ın başkenti Bişkek’te, yeni inşaat ve üzerinde inşaat yapılacak arsa için ruhsat işlemi, sektördeki sorunlar giderilene kadar durduruldu.   


Başbakanlık Bölgesel Kalkınma ve İnşaat Devlet Ajansı bünyesindeki Bişkek Şehri Baş Mimarlık İdaresi Başkan Birinci Yardımcısı Ashat Tuleberdiyev, düzenlediği basın toplantıda, inşaat sektöründe ruhsat alma, arsa tahsisi, inşaat projelerin onayı aşamasında tespit edilen usulsüzlükler giderilene kadar, yeni inşaatlara ruhsat ve arsa tahsisi verme işlemini geçici olarak durdurduklarını belirtti. 


Tuleberdiyev, Bişkek'te yeni inşaata başlama ve arsa tahsisini yasaklayan kararının savcılığın, “inşaat sektöründe hukukun ihlali kabul edilemeyeceği” yönündeki uyarısının dikkate alındığını söyledi. 


Savcılığın, inşaatı düzenleyen yasal süreçteki ihlallerin ve usulsüzlüklerin ortadan kaldırılmasını talep ettiğini dile getiren Tuleberdiyev, idarenin, savcılığın söz konusu uyarılarını ortadan kaldırmak için çalıştığını ifade etti.


Yeni yapı inşaatlara ruhsat verme işleminin durdurulması, yerel ve ulusal bütçeyi ve inşaat sektöründe çalışanları olumsuz etkileyebileceğine dikkati çeken Tuleberdiyev, "İnşaat sektöründe yerli ve yabancı yatırımcı şirketler çalışıyorlar. İnşaat, en canlı sektörümüzdür. İnşaat sektöründeki sorunlar yıllardır birikti. Sorunların giderilmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.


Savcılık, çok konutlu yapı inşaatlarında ruhsatsız, uzman rapor eksikliği, kalite kontrolü, denetim aşamasında tespit edilen eksiklikler üzerine geçen ay gerçek ve tüzel kişilerin aldığı inşaat ruhsatlarını ve diğer izin belgelerini denetlemiş, Bişkek Şehri Baş Mimarlık İdaresi'nde yeni yapı ve üzerinde inşaat yapılacak arsaya ruhsat verme aşamasında usulsüzlükler tespit etmişti.


AA




Geri Dön