29 / 03 / 2024

Biten projelerde toplu alımlar nedeniyle boş daireler çıkmaya başladı!

Biten projelerde toplu alımlar nedeniyle boş daireler çıkmaya başladı!

Ömer Faruk Çelik, "Biten projelerde toplu alımlar nedeniyle boş daireler çıkmaya başladı. Yatırımcıları 'Bunlar primlensin ve satılsın' diye bekliyor ama buralar boş durduğu zaman o site prim yapmayacak" dedi.



Sinpaş GYO'dan ayrılarak kurduğu EYG Gayrimenkul SPK'dan onay alıp Türkiye'nin ilk gayrimenkul fonu olan Ömer Faruk Çelik, "Biten projelerde toplu alımlar nedeniyle boş daireler çıkmaya başladı. Yatırımcıları 'Bunlar primlensin ve satılsın' diye bekliyor ama buralar boş durduğu zaman o site prim yapmayacak" dedi. 


ORTA GELİRLİYE 1500 KONUT İNŞA EDECEK 


Ömer Faruk Çelik, bundan sonraki dönemde orta gelir grubuna yönelik olarak konut yapım işine de odaklanacaklarını söyleyerek, "Orta gelir grubunu ulaşabilecekleri lüksteki konut projelerinde oturtacağız" diye konuştu. Çelik, bu kapsamda İstanbul Kayabaşı'ndaki 95 dönümlük arazide geliştirecekleri 1500 konutluk projenin satışına 10 Ekim'de çıkacaklarını ifade etti. 


Daha önce İntaya İnşaat firmasının Emlak Konut GYO'dan ihale ile burasını aldığını belirten Çelik, firma ile ortaklık yoluna gittiklerini belirterek, "EYG olarak bundan sonraki dönemde üst gelir grubuna iş yapmayacağız. 


Hep orta gelir, C segmentine hitap edeceğiz. Biz bunun ihtiyacının fazla olduğunu görüyoruz" ifadesini kullandı. 


Çelik, Türkiye'de yatırım için yurtdışındaki fonlarla temasa da geçeceklerini, bu tür yatırım yapan özel ve bireysel yüksek bütçeli ve bu tür yatırımları seven işadamlarını yerinde ziyaret edeceklerini de kaydetti. 


Sinpaş GYO'da icra kurulu başkanlığı görevinde bulunduğu 25 yılın ardından hisselerini alarak işlerini aileden ayırma yoluna giden Ömer Faruk Çelik, kendi başına kurduğu EYG Gayrimenkul Portföy Yönetimi şirketi ile dün Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) onay aldı. Çelik bu kapsamda Türkiye'nin ilk gayrimenkul fonunu hayata geçirmiş oldu. 


Gayrimenkul fonuyla kurumsal şirketlere satış yapacaklarını belirten Ömer Faruk Çelik, fonda 2015 sonunda 300 milyon liralık yatırım olacağını, diğer yıllarda ise bunun katlanarak artmasını beklediklerini ifade etti. 


'BOŞ SİTEYİ KİRALAYABİLİRİZ'


 Türkiye'de inşaat sektörünün mütekabiliyet yasası çıktıktan sonra bir projeden 50-100 daire alabilen nitelikli yatırımcıya ev satma yarışına girmeye başladığına dikkat çeken Çelik, "Biten projelerde bu toplu alımlar nedeniyle boş daireler ortaya çıkmaya başladı. Boş daireler gelecekte problem çıkaracak. 


Yatırımcıları 'Bunlar primlensin ve satılsın' diye bekliyor ama buralar böyle boş durduğu zaman o site prim yapmayacaktır. Biz fon olarak bu tür alımlar yapıp bunları gerektiğinde kiralayıp hem müteahhidin hem de yatırımcıların kazanmasını amaçlıyoruz" ifadesini kullandı. 


Habertürk 


Geri Dön